SNICKERS încurajează bucureștenii să încerce terapia prin țipat cu ajutorul unei cabine anti-stres (P)

25 nov. 2022
1462 Afișari
SNICKERS încurajează bucureștenii să încerce terapia prin țipat cu ajutorul unei cabine anti-stres (P)
SNICKERS încurajează bucureștenii să încerce terapia prin țipat cu ajutorul unei cabine anti-stres

În perioada 25-27 noiembrie, bucureștenii își pot elibera emoțiile într-o cameră specială, numită Camera Anti-stres. Construită special de Snickers și amplasată în interiorul centrului comercial Park Lake, camera include o tehnologie care măsoară decibelii și va încadra participanții într-una din cele patru categorii, în funcție de intensitatea țipetelor lor și în funcție de cât de mult stres vor să elimine. Alături de rezultate, vor primi un QR Code pentru un playlist Spotify adaptat stării lor, cât și un baton delicios de Snickers Creamy!

Noul Snickers Creamy este un baton cu un strat cremos ce conține arahide, caramel fin și alune proaspăt măcinate acoperite într-un strat generos de ciocolată delicioasă, iar o porție are doar 98 de calorii.

Noul Snickers Creamy
Noul Snickers Creamy

Conform unui studiu științific realizat de neurologul cognitiv Sascha Frühholz, țipetele declanșează 6 emoții diferite. Prima dintre ele este deja menționată – furia, urmată de frică, durere și tristețe. Cu toate acestea, nevoia de a țipa nu are doar declanșatori negativi. Oamenii țipă și atunci când sunt extrem de fericiți sau experimentează o plăcere intensă.

Țipatul funcționează cam în același fel ca plânsul deoarece declanșează o stare de eliberare după. Într-o anumită măsură, previne și bolile cardiovasculare și depresia. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că unii jucători de tenis țipă pe teren atunci când lovesc mingea pentru a crește intensitatea și a îmbunătăți performanța.

Efectele terapeutice ale țipetelor au rădăcini în medicina tradițională chineză, despre care se consideră că are un efect pozitiv asupra plămânilor și ficatului nostru. Psihologul american Arthur Janov a început să investigheze științific efectele țipetelor asupra sănătății noastre în anii 1970. El a lucrat cu o teorie conform căreia țipătul poate transporta o persoană înapoi în copilărie, atunci când se pot dezvolta diferite traume. Potrivit lui Janov, dând voce emoțiilor de mult reprimate, poate avea un efect de eliberare și o resetare a unor gânduri mai vechi. La vremea respectivă, această teorie a fost cu adevărat revoluționară. Potrivit psihologilor contemporani, metoda nu poate servi ca o psihoterapie cu drepturi depline. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că „a țipa” nu are efecte asupra noastră. Chiar și oameni celebri au experimentat așa-numita terapie cu țipete. Spre exemplu John Lennon și Yoko Ono, sau Kanye West, care au confirmat această informație într-un articol din The New York Times.

Printre avantajele țipatului se numără accesibilitatea, pentru că oricine poate face asta oricând și fără vreun cost. Însă acum, cu ajutorul Snickers, consumatorii se pot răsfăța cu această experiență din plin și într-un mediu controlat, așa cum este Camera Anti-stres.

Camera Anti-Stres este deschisă pentru public în perioada 25 – 27 Noiembrie, în intervalele: vineri: 15.00 – 21.00, sâmbătă și duminică: 13.00 – 21.00, la parterul Centrului Comercial ParkLake (Str. Liviu Rebreanu 4, București).

Cabina anti-stres este deschisă în acest weekend, în mall Park Lake din București
Cabina anti-stres este deschisă în acest weekend, în mall Park Lake din București

Despre compania Mars

Mars este o afacere de familie începută în urmă cu mai bine de 100 de ani. Această independență, oferă companiei libertatea și oportunitatea de a gândi în contextul unor generații întregi, nu doar în cadrul unor aspecte punctuale, astfel încât să poată investi în viitorul pe termen lung al acesteia. Ambițiile îndrăznețe sunt susținute de acțiunile celor peste 140 000 de asociați din 80 de țări. De asemenea, Mars s-a impus de mult timp ca o companie care oferă șanse egale pentru toți și încurajează alte companii să creeze medii incluzive și să ia măsuri împreună, pentru a ajuta femeile de pretutindeni să-și atingă atingă potențialul. Mai multe despre compania Mars puteți găsi pe https://www.mars.com/.

Cookies