SMURD Bucureşti se suie pe motociclete

de:
05 sept. 2011
0 Afișari
SMURD Bucureşti se suie pe motociclete

Cele două motociclete sunt destinate, prioritar, intervenţiilor în zonele urbane aglomerate, acolo unde intervenţia ambulanţelor este anevoioasă.  Fiecare dintre motocicletele achiziţionate va fi dotată cu toate echipamentele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă laringoscop, aspirator secreţii şi geantă medicală de urgenţă. De asemenea, motocicletele vor fi echipate, pentru activitatea de intervenţie SMURD, cu dispositive de avertizare sonoră şi luminoasă, precum şi cu sisteme speciale de comunicaţie.

Este o chestie specifică Bucureştiului. N-aş lansa motociclete în nici un alt oraş din România. Dar, în Bucureşti, este Centrul Istoric, sunt zonele în care maşinile sunt bară la bară şi nu mai poţi să treci cu Ambulanţa. Până ce ajungi acolo trec 10 – 15 minute în plus, şi atunci o motocicletă poate să ajungă mult mai repede, să înceapă primul ajutor„, a explicat subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed ARAFAT, decizia de dotare a SMURD cu motociclete.

Proiectul dispune în acest moment şi de resursele umane necesare, deoarece în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti există personal calificat pentru acest tip de activitate de intervenţie SMURD. Valoarea proiectului este de 44.534 euro iar banii provin din fondurile obţinute de către Fundaţia pentru SMURD în Campaniile “2% pentru SMURD”.

Cookies