SMURD Bucureşti: 140.000 de intervenţii în trei ani de activitate FOTOGALERIE

de:
13 mai 2011
0 Afișari
SMURD Bucureşti: 140.000 de intervenţii în trei ani de activitate FOTOGALERIE

Din 2008 şi până în prezent, salvatorii SMURD au realizat 139.825 de intervenţii cu cele 20 de ambulanţe de prim-ajutor dispuse în 17 subunităţi ale ISU Bucureşti. ”Au fost echipaje care au avut şi peste 20 de intervenţii în 24 de ore”, subliniază fondatorul şi coodonatorul serviciului, Raed Arafat.

Pe lângă ambulanţele clasice, dotările sunt impresionante: cinci ambulanţe de terapie intensivă, o ambulanţă specială pentru nou-născuţi, 12 autospeciale de descarcerare sau două autospeciale de intervenţie la dezastre, accidente colective şi calamităţi.

Evenimentul a fost marcat de o conferinţă de presă la care a luat parte, pe lângă prefectul Capitalei Mihai Atănăsoaei şi medicul-şef coordonator SMURD, Bogdan Opriţa şi o delegaţie franceză condusă de comandantul Brigăzii de Pompieri din Paris, generalul Glin Gilles.

De-al lungul celor trei ani diversitatea intervenţiilor a arătat importanţa SMURD în Capitală: acidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi nu în ultimul rând accidente cu victime multiple. Astfel, arată datele instituţiei, sondajele de opinie indică în prezent un procent de încredere din partea populaţiei de peste 85 la sută.

Avem un plan de patru ani de dotare continuă. Anul acesta spre exemplu vor fi achiziţionate câteva sute de ambulanţe la nivel naţional. Bucureştiul este inclus în planul de dotare în vederea înlocuirii unor maşini care au un grad de uzură avansat. Pentru elicoptere, licitaţia este în curs. E vorba de şase elicoptere de intervenţie, care vor fi dispuse la nivel regional”, arată doctorul Raed Arafat.

Cookies