BAZAR

Smartwatch cu autonomie de 30 de zile, creat la București. În august ajunge și în SUA și Anglia

La targul de ceasuri de la Basel s-a lansat in martie ceasul inteligent Vector Watch proiectat de o echipa de romani care a inceput lucrul in vara lui 2014. Preturile ceasului sunt intre 199 si 349 dolari, exista o versiune cu cadran rotund si una rectangulara, iar promisiunea este ca bateria tine o luna. La ceas au contribut si fosti directori de la Timex si Nike, dar partea tehnica a fost realizata la Bucuresti, scrie Hotnews.ro.

Versiunea cu cadran rotund de 44 mm se numeste Vector Luna, iar cea rectangulara se numeste Meridian si are display de 40,5 mm. Carcasa este din otel inoxidabil, iar cureaua poate fi din otel inoxidabil, piele sau silicon. Versiunea rectangulara costa 199 dolari, iar cea rotunda, 349 dolari. Ceasul are ecran monocrom si nu are touch-screen, fiind controlat prin trei butoane.

Andrei Pitis, seful proiectului, spune ca totul a pornit de la nevoia de a crea un ceas smart a carui baterie sa tina cat mai mult, fiindca majoritatea modelelor de profil trebuie incarcate zilnic, lucru absolut enervant. Pitis spune ca, desi multi au fost sceptici, el a fost convins ca poate fi scos pe piata un ceas cu autonomie de 30 de zile.

Partea tehnica a fost realizata la Bucuresti de Andrei Pitis, Dan Tudose si Irina Alexandru, insa pentru „atacarea” pietelor cu pretentii era nevoie de „intariri” cu mare experienta internationala.

Astfel, Vector Watch il are ca CEO pe Joe Santana, fost CEO la Timex, iar echipa de design a fost condusa de Steve Jarvis care a lucrat la Nike unde a proiectat bratarile de fitness devenite celebre.

Creatorii Vector Watch spun ca ceasul este rezistent la apa (pana la 50 metri adancime), iar ecranul monocrom vine cu doua mari avantaje: rezolutia este extrem de buna si display-ul este foarte usor de citit si la lumina puternic


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button