Slujba de Înviere se va ține în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox urmează să fie stabilite miercuri

20 apr. 2021
116 afișări
Slujba de Înviere se va ține în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox urmează să fie stabilite miercuri

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seară, la Digi24, că miercuri vor avea loc discuții cu cultele religioase privind slujba de Paști și tot atunci se vor stabili care sunt regulile ce urmează să fie respectate.

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox. Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri”, a declarat premierul Florin Cîțu la Digi24.

Florin Cîțu a spus că slujba de Paști va avea loc în afara bisericilor, cu respectarea regulilor de distanțare.

„Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare. Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții.”, a spus Florin Cîțu.

Pe 2 mai se celebrează Paștele ortodox. În noaptea dinspre 1 spre 2 mai, pentru ca ortodocșii să poată participa la slujba de Înviere, va fi ridicată carantina, iar oamenii vor putea circula liber până la 5 dimineața.

„În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, se arată în Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, în perioada 13 aprilie 2021 – 12 mai 2021.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, le-a cerut românilor să nu abuzeze de măsura ridicării carantinei, pentru că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

„Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a declarat Lucian Bode.

Cookies