BAZAR

PAȘTI 2014. Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, transmisă în direct la TV

PAȘTI 2014.  Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în Săptămâna Mare, TVR 1 are pregătite pentru telespectatori câteva ediţii speciale ale emisiunii „Universul credinţei”. Potrivit TVR, ceea ce este special pentru sărbătorile pascale din acest an este faptul că toţi creştinii vor sărbători Paştele în aceeaşi zi, 20 aprilie.

Astfel, vineri seară, de la 18.15, TVR 1 va transmite în direct de la Catedrala Patriarhală slujba prohodului, ceremonie oficiată de Patriarhul Daniel, alături de un sobor de arhimandriţi şi preoţi.

PAŞTI 2014. Cum vor circula autobuzele şi tramvaiele RATB în noaptea de Înviere

PAȘTI 2014. În Noaptea de Înviere, de la 23.30, TVR 1 va transmite o nouă ediţie în direct „Universul credinţei” dedicată Paştelui. În prima parte, moderatorul Corneliu Vlad Matache va sta de vorbă cu profesorul doctor Laurenţiu Tănase, de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, despre percepţia societăţii româneşti contemporane asupra Paştelui, despre obiceiurile specifice acesteia (facerea lumânărilor, închistritul ouălor), despre Icoana Învierii şi semnificaţia reprezentărilor, precum şi despre modul în care percep şi înţeleg tinerii Învierea.

Slujba de Înviere va fi transmisă de asemenea în direct de TVR 1 de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, fiind oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

PAȘTI 2014. Emisiunile vor putea fi urmărite şi pe TVR+, pe tabletă şi mobil.

CITEȘTE ȘI PAŞTI 2014. Ce spune Pastorala de Paşti a Patriarhului Daniel


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button