Sloturi online vs. sloturi fizice – care sunt diferențele? (P)

20 apr. 2023
31 Afișari
Sloturi online vs. sloturi fizice – care sunt diferențele? (P)
Sursă foto: Sloturi online vs. sloturi fizice – care sunt diferențele?

Aparatele de sloturi din cazinourile fizice și sloturile online sunt printre cele mai populare jocuri de noroc din toate timpurile. Sunt prezente în număr foarte mare, sunt gălăgioase, colorate, transmit bună dispoziție și, cu voia norocului, și bani pentru unii dintre jucători. 

Liberty Bell este numele primului aparat de jocuri care a fost inventat în 1894 de Charles Fey, în San Francisco. Acea mașinărie de joc de noroc s-a bucurat de un succes mare și a fost deschizătoarea de drum pentru succesul aparatelor de joc care i-au urmat. 

În 1976 a fost lansat primul aparat de sloturi video, creat de Fortune Coin Co. California. În locul aspectului mecanic vechi s-a folosit un ecran TV Sony îmbunătățit care afișa rolele și rândurile.

Sloturile online au apărut în jurul anilor 1990 odată cu lansarea cazinourilor online. De atunci a început pur și simplu să “explodeze” piața jocurilor de noroc virtuale cu tot mai multe păcănele online, cu tematici foarte variate și o grafică de o calitate din ce în ce mai bună. În prezent, sloturile online sunt preferate de toate categoriile de jucători, de la începători până la cei cu vechime în branșă. 

Sunt mai bune sloturile online decât cele fizice? Prin ce diferă ele? De ce unii oameni preferă aparatele de sloturi din cazinourile fizice? Răspunsul la aceste întrebări plus alte informații interesante le vei afla citind mai departe. 

Pro și contra sloturi online 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale jocului la sloturi online este varietatea foarte mare de tematici și titluri. La ora actuală sunt disponibile mii de sloturi cu teme diferite. Și numărul lor va fi tot mai mare pentru că producătorii de jocuri de noroc online nu se opresc. 

În schimb, tematica sloturilor din cazinourile fizice nu este atât de mare. 

Comoditatea este un alt element pro sloturi online. Nu trebuie să mergi până într-un cazinou fizic pentru a juca. Ai nevoie doar de un gadget conectat la internet și poți juca de acasă sau de oriunde te afli. 

Rata de plată (RTP) este mult mai bună la sloturile online decât la cele fizice deoarece cazinourile online nu au costuri de întreținere atât de mari ca și cazinourile terestre. 

Un dezavantaj al sloturilor online este lipsa socializării. Joci singur, nu interacționezi cu nimeni, nu te bucuri de vibrația și atmosfera plină de veselie dintr-un cazinou fizic plin cu aparate de sloturi. 

De asemenea, dacă joci într-un cazinou online și ai o problemă, durează ceva timp rezolvarea ei. Trebuie să trimiți un e-mail sau să suni la un număr de telefon și să aștepți rezolvarea situației. Într-un cazinou fizic se rezolvă foarte rapid totul. 

Pro și contra sloturi live 

Sloturile live sunt un concept destul de nou care le permite mai multor jucători să joace împreună un singur joc. Avantajul este că acest stil de joc online permite un anumit grad de socializare între cei care joacă. 

Acest tip de sloturi oferă și un grad ridicat de transparență. Acțiunea jocului are baza într-un studio live, la fel ca în cazul altor jocuri de noroc live, există și o gazdă care conduce jocul, oferă comentarii, interacționează cu jucătorii (la fel cum procedează dealerul în cazul jocului de ruletă și blackjack). Totul este la vedere, prin live streaming. 

Datorită senzației de show pe care o oferă, jocurile cu sloturi live se apropie de experiența dintr-un cazinou fizic. 

Varietatea de titluri este destul de mare atunci când alegi sloturi live.

În general, dezavantajele acestui tip de sloturi online sunt legate de posibilele probleme tehnice. Se poate întâmpla să ai de a face cu o calitate proastă a sunetului sau a imaginii.

Din moment ce totul are loc live, dacă nu ai o conexiune foarte bună la internet, s-ar putea să ai neșansa ca imaginile și sunetul să aibă întreruperi sau, în cel mai rău caz, să pice conexiunea de tot. 

Nu te poți bucura de aceleași tipuri de beneficii ca în cazul sloturilor online “normale”. Cel mai probabil nu vei primi bani pentru a juca, ci doar un anumit tip de avantaj, și nu atât de des ca în cazul celorlalte tipuri de sloturi. 

Dacă ești genul de persoană căreia îi place compania oamenilor, s-ar putea ca sloturile live să nu se ridice întocmai la nivelul așteptărilor tale. Se apropie de experiența dintr-un cazinou fizic, dar bineînțeles că nu este același lucru. 

Concluzie

Așadar, sloturile online vin cu avantaje pe care nu le găsești la sloturile fizice, precum bonusurile și promoțiile, dar se poate afirma și viceversa. Niciodată un joc de păcănele online nu va oferi bucuria experienței unui joc dintr-un cazinou fizic. Sunetele, forfota din sala de cazinou, interacțiunea cu personalul cazinoului și cu clienții fac ca timpul petrecut într-o astfel de atmosferă să fie unic. 

Indiferent de care parte a baricadei te afli, merită să încerci atât sloturile online cât și cele fizice și, de asemenea, sloturile live.

Cookies