Slavă cerului! Anunțul OMS: toate vaccinurile aprobate sunt eficace împotriva „tuturor variantelor de virus”

20 mai 2021
416 afișări
Slavă cerului! Anunțul OMS: toate vaccinurile aprobate sunt eficace împotriva „tuturor variantelor de virus”

Până în prezent, toate vaccinurile disponibile și aprobate împotriva noului coronavirus sunt eficace împotriva „tuturor variantelor de virus”, a anunțat joi OMS.

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă toate țările lumii să continue să acționeze „cu prudență” pe durata pandemiei cauzate de COVID-19, potrivit AFP.

Slavă cerului! Anunțul OMS: toate vaccinurile aprobate sunt eficace împotriva „tuturor variantelor de virus”

Situația sanitară din Europa se îmbunătățește, dar călătoriile internaţionale ar trebui să fie evitate în continuare „în faţa unei ameninţări persistente şi a unor noi incertitudini”, a declarat Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa. Kluge se referea, în special, la incertitudinile legate de o nouă variantă virală îngrijorătoare, detectată prima dată în India şi identificată apoi în jumătate dintre cele aproximativ 50 de ţări din acea regiune a lumii.

„Este o ameninţare incertă”, a spus Catherine Smallwood, coordonatoarea departamentului pentru situaţii de urgenţă din OMS Europa. „Pandemia nu s-a încheiat”, a adăugat Catherine.

Potrivit informațiilor oficiale transmise de Organizația Mondială a Sănătății, la nivelul regiunii care acoperă o parte din Asia Centrală, numărul cazurilor noi a scăzut cu 60% într-o lună, coborând de la 1,7 milioane la jumătatea lunii aprilie până la 685.000 săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

„Mergem în direcţia bună, dar trebuie să rămânem vigilenţi (…) creşterea mobilităţii, a interacţiunilor fizice şi a adunărilor de persoane poate să determine o sporire a transmiterii virusului în Europa”, a insistat directorul regional al OMS, ținând să sublinieze că deplasările şi călătoriile esenţiale au fost menţinute.

În același timp, relaxarea tuturor măsurilor sociale ar trebui să fie consolidată printr-o creştere a eforturilor privind depistarea, monitorizarea şi secvenţierea virusului, precum şi prin accelerarea campaniilor de vaccinare.

„Nu există risc zero. Vaccinurile reprezintă probabil lumina de la capătul tunelului, dar nu putem să ne lăsăm orbiţi de acea lumină”, a mai spus Hans Kluge.

Cookies