Bătaie de joc față de clienți, la Water Park-ul de lângă Capitală

de:
24 aug. 2012
1 Afișari
Bătaie de joc față de clienți, la Water Park-ul de lângă Capitală

Cu vopseaua decojită de pe piscine, tobogane deteriorate şi personal redus, cel de-al doilea parc acvatic din Bucureşti, ca mărime, nu mai atrage atât de mult interesul celor pretenţioşi. Chiar şi în timpul săptămânii, când numărul clienţilor este vizibil redus, apa din piscinele Water Park nu este foarte curată, personalul parcului nu se înghesuie să-i ajute pe vizitatori, iar restricţiile impuse pentru buna funcţionare a parcului sunt valabile doar pe hârtie.

În ciuda defectelor vizibile, chiar şi în timpul săptămânii, sute de bucureşteni merg la Water Park să se răcorească în zilele caniculare. În multe zone ale locaţiei mizeria zace pe podeaua mochetată fără ca vreun angajat să se sinchisească să o cureţe. Mai mult, pentru nu există duşuri în preajma piscinelor, care se regăsesc chiar şi la ştrandurile fără pretenții din București, clienţii se murdăresc pe picioare şi duc toată mizeria în apă(VEZI GALERIE FOTO) .

Personalul parcului nu se sinchiseste sa curete mizeria de pe mocheta

Singurele duşuri, care au şi apă caldă, spre deosebire de cele de la ştranduri, se află la intrarea în parc, în zona vestiarelor. Însă, doar câteva duşuri sunt funcţionale pe deplin pentru că unele nu au perdele, iar altele sunt deteriorate. Şi toaletele arată deplorabil pentru un parc acvatic care se respectă. Aici niciun vas de toaletă nu mai are capac de wc.

De asemenea, în mai multe zone ale parcului, scaunele stricate fac parte din „decorul” parcului pentru ca zac fără să fie luate în seamă de vreun angajat.

Scaunele stricate fac parte din

Colacii pentru clienţi sunt ţinuţi în două gropi împrejmuite cu garduri, iar cei care au nevoie de ei trebuie să se servească singuri.

Clientii trebuie sa isi ia singuri colacii din cele doua gropi ingradite

Parcul acvatic se mai „laudă” cu lipsa scrumierelor la şezlonguri, spaţiu verde neîngrijit, muzică proastă, coşuri de gunoi dezafectate, angajaţi puţini şi dezinteresaţi.

Spatiul verde nu este deloc ingrijit

Salvamarii, puţini la număr, nu par să le acorde un interes prea mare clienţilor, ci sunt mai preocupaţi de convorbirile telefonice sau sa admire peisajul. Mai mult, la unele tobogane lipsesc salvamarii, astfel că, mulţi dintre cei care nu au experienţă pe aceste echipamente riscă să se rănească sau să îi lovească pe cei din faţa lor dacă nu cunosc regulile elementare de siguranţă. Pentru că unele tobogane sunt complet nesupravegheate, şi copiii, care se pot răni extrem de uşor, se aventurează nestingherit pe aceste atracţii, deşi nu au voie să le utilizeze.

Mulţi clienţi s-au plâns pe forumuri că s-au ales cu numeroase plăgi, contuzii sau echimoze după ce au testat toboganele din Water Park. Unul dintre internauţi a mai precizat, pe un forum, că, în opinia sa, toboganul Twister are probleme de construcţie pentru că persoanele supraponderale ajung să se rostogolească pe el, iar cei slabi zboară de pe echipament, la prima cotitură a toboganului. „Peste 50% dintre bărbaţii care s-au dat pe acest tobogan au ieşit rostogolindu-se. Unii oameni chiar îi atenţionau pe alţii să nu se dea pe el daca vor sa iasă ok. Per total le acord nota 9, din cauza toboganului de pe care am ieşit puţin ameţit şi cu o lovitură în cot”, a spus utilizatorul „polizei” al forumului Softpedia.

Toboganul Twister

În timpul programului, unii angajaţi renunţă la tricouri, singurele articole vestimentare prin care pot fi distinşi de ceilalţi clienţi, iar paznicii lipsesc cu desăvârşire din parc, astfel că, singura metodă prin care vizitatorii îşi pot proteja obiectele de valoare o reprezintă vestiarele. La dulăpioarele cu cheie au acces toţi clienţii în schimbul unui act de identitate sau pentru o garanţie de 20 de lei, ce se returnează când se predau cheile.

Fraţii Negoiţă, cei care au investit peste 43 de milioane de euro în Water Park-ul din Otopeni, nu au fost prea inspiraţi nici atunci când au ales să mocheteze tot parcul de distracţii. La opt ani de la deschiderea pacului acvatic, mocheta cârpită este ruptă, murdară şi cu apă îmbâcsită, inclusiv în zona de acces pe tobogane. Mulţi dintre cei care au fost în acest parc acvatic s-au plâns că nu pot păşi desculţi pe această mochetă din cauza mizeriei şi pentru că se încinge foarte tare în zilele toride.

Mocheta îmbâcsită

Chiar dacă se spune că regulile sunt făcute ca să fie încălcate, pentru ca toţi clienţii să se simtă în largul lor, regula care prevede interzicerea săritului în apă şi se regăseşte pe multe panouri din parc ar trebui să fie respectată. Însă, chiar şi bărbaţii trecuţi de 50 de ani nu respectă deloc această regulă şi sar inclusiv în Lazy River (râul leneş), care nu are mai mult de 70 – 80 cm adâncime, fără să fie împiedicaţi de vreunul dintre salvamari.

Râul leneş din Water Park este mai mult o baltă leneşă decât un ”râu” pentru că, deşi ar trebui să îi poarte alene, dintr-o parte în alta a parcului, pe clienţii care vor să se relaxeze pe saltele, oamenii nu se pot lăsa duşi de apă, ci trebuie să vâslească cu mâinile lor dacă vor să se plimbe cu colacii pe Lazy River.

Râul leneș

Majoritatea piscinelor din parc au în jur de 1,1 m, însă cea mai adâncă zonă atinge 2 m şi se regăseşte la ieşirea din toboganul tip pâlnie. Acest tobogan nu are nici tub la capăt, cum are omologul său dintr-un alt parc de distracţii din Capitală, şi generează astfel senzaţii mai intense.

Tobogan tip pâlnie

Cei care vor să navigheze pe net direct din parc au acces la wireless gratuit.

În interiorul parcului, clienţii mai pot juca gratuit volei sau fotbal pe nisip.

Terenul de volei sau fotbal pe nisip

Cei care vor să joace fotbal pe terenul cu gazon sintetic, dotat cu instalaţie de iluminat nocturn, trebuie să plătească separat. În timpul săptămânii, până la ora 18.00, terenul poate fi închiriat cu 80 lei pe oră, iar după ora 18.00, această locaţie se închiriază cu 120 lei pe oră. În week-end, terenul poate fi închiriat cu 80 lei pe oră, potrivit reprezentanţilor Water Park.

Cât costă mâncarea la Water Park

Meniul afişat la barurile şi zona de food court din interiorul Water Park include bere la sticlă de 500 ml, care se vinde cu 5 lei, 6 lei sau 8 lei sau 5 lei şi 6 lei la draft, sucurile costă 5 lei, îngheţata se vinde cu 4 lei – 9 lei, în funcţie de sortiment, cafeaua costă 6 lei, iar capuccino are preţul de 10 lei. Frappe-ul costă 12 lei, iar cocteilurile de fructe se vând cu 15 lei. O sticlă de 500 ml de apă plată sau minerală costă 4 lei, un energizant se vinde cu 8 lei, iar croissant-urile ambalate, chipsurile, popcorn-ul sau alunele prăjite costă 5 lei fiecare produs.

Meniurile formate din piept de pui la grătar cu cartofi prăjiţi, pulpe superioare la cuptor cu cartofi prăjiţi, frigărui de pui cu cartofi prăjiţi, şniţel de pui cu cartofi prăjiţi, cârnăciori cu cartofi wedges sau fish finger cu cartofi prăjiţi costă 15 lei fiecare porţie, iar ceafa de porc la grătar cu cartofi wedges se vinde cu 17 lei porţia. Pieptul de pui la grătar, şniţelul de pui de 180 g şi 150 g de fish finger costă 11 lei fiecare. Pulpele superioare la cuptor, ceafa de poc la grătar sau o porţie de 180 g de frigărui de pui se vând, fiecare, cu 12 lei. O porţie de 180 g de cârnăciori sau una de ciuperci Champignon costă 10 lei, în timp ce o porţie de piure, cartofi prăjiţi sau wedges se vinde cu 7 lei. Sandviciurile cu şuncă de pui sau de porc şi caşcaval se vând cu 9 lei, iar salata de vară, de murături, de varză sau cea grecească costă 8 lei porţia. Pentru 2 felii de pâine clienţii trebuie să scoată din buzunar încă 1 leu, iar pentru o porţie de brioşe mai trebuie să achite 4 lei. Cei care vor şi sosuri la meniurile lor trebuie să mai scoată încă 4 lei din buzunar pentru fiecare porţie de ketchup (20g), maioneză (20g), muştar (10 g), sos yogurt (55 g), sos vignarette (55 g) sau sos Caesar (50 g).

Reduceri de prețuri pentru persoanele cu handicap

Accesul în parcul fraţilor Negoiţă se taxează cu 30 lei de persoană, de luni până vineri, iar în week-end preţul este de 50 lei de persoană. Pentru fiecare copil mai scund de 1,4 metri, părinţii trebuie să plătească 15 lei, în timpul săptămânii, şi 25 lei, sâmbăta şi duminica. Compania mai pune la dispoziţia clienţilor abonamente, care reduc substanţial costul mai multor intrări în parc. Pachetul Vacanţă, dedicat adulţilor, valabil de luni până vineri, poate fi achiziţionat cu 100 lei de persoană, iar cel pentru week-end costă 150 lei de persoană. Pentru copii există două tipuri de abonamente: Junior Vacanţă şi Junior Premium. Primul este valabil de luni până vineri şi costă 50 lei pentru fiecare copil, iar cel de-al doilea abonament costă 100 lei şi este disponibil în week-end-uri. Tarifele pentru abonamente sunt valabile pentru cinci intrări, iar posesorii de carduri/abonamente de acces trebuie să prezinte şi un act de identitate la intrarea în parc. Persoanele cu handicap au reducere 50%, iar însoţitorii lor plătesc un preţ cu 25% mai mic. Pentru a putea beneficia de reducere, aceste persoane trebuie să prezinte, la intrarea în parc, documente care să ateste handicapul respectiv şi numele însoţitorului.

Tarifele includ colacii de salvare, accesul gratuit la vestiare, şezlonguri şi umbrele.

Pe lângă banii de acces în parc, dacă optaţi pentru mijloacele de transport în comun, trebuie să mai plătiţi alţi 3,5 lei pentru o călătorie cu un autobuz de pe linia expres 783 sau 1,5 lei pentru o călătorie cu autobuzul de pe linia 449. Acestea sunt singurele mijloace de transport în comun care ajung în apropierea parcului acvatic.

Dacă mergeţi cu autoturismul propriu, la Water Park, trebuie să mai plătiţi 2 lei pe oră sau 10 lei pe zi pentru parcare.

Cookies