Situație de neimaginat la Muzeul Național al Satului din București. Mai mulți vizitatori au băut, au fumat și și-au făcut nevoile pe unde au apucat

25 mai 2023
22993 afișări
Situație de neimaginat la Muzeul Național al Satului din București. Mai mulți vizitatori au băut, au fumat și și-au făcut nevoile pe unde au apucat
Situație de neimaginat la Muzeul Național al Satului din București. Mai mulți vizitatori au băut, au fumat și și-au făcut nevoile pe unde au apucat. Sursa foto: Facebook/ Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Câțiva vizitatori au uitat bunul simț acasă și s-au comportat neadecvat în Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

„Și-au făcut nevoile pe unde au apucat, fiind chiar în fața toaletei”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a postat pe pagina de Facebook un anunț referitor la câțiva vizitatori care au avut un comportament neadecvat. Unii vizitatori ai muzeului s-au urcat pe monumentele de patrimoniu, iar alții și-au făcut nevoile în locuri nepermise, chiar dacă aveau toalete în apropiere. Și asta nici măcar nu e tot.

Au fost și vizitatori care și-au agățat hamacul în muzeu sau au făcut picnic. Sau, mai rău, au băut și au fumat în incinta acestuia.

Acest tip de comportament nu este acceptat în incinta unui spațiu cultural.

Reprezentanții muzeului au spus că au avut câteva luni pline de evenimente și că în muzeu au fost prezenți peste 100.000 de vizitatori. Acest lucru i-a făcut să ajungă la concluzia că mulți nu știu ce înseamnă un muzeu.

După câteva luni pline de evenimente și peste 100.000 de vizitatori, am ajuns la concluzia că mulți nu știu ce înseamnă un muzeu sau unde au ajuns, fie că e vorba de părinți, profesori sau copii. Dacă ai ajuns de bună voie sau adus de alții într-un muzeu în aer liber nu înseamnă că te urci pe monumentele de patrimoniu sau că îți faci nevoile pe unde apuci, fiind chiar în fața toaletei. Nu îți agăți hamacul în muzeu și nici nu faci picnic. Nu te urci în copaci și nu faci focul. Nu fumezi și nu bei.” scrie pe pagina de Facebook a Muzeului

De asemenea, reprezentanții muzeului au spus că își doresc ca acesta să mai reziste mulți ani de acum încolo. Unii vizitatori ar trebui să învețe respecte spațiile culturale.

În rest, ne dorim ca acest muzeu să mai reziste 87 de ani și să înțelegem ce reprezintă el pentru identitatea noastră.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies