Situație de criză la Spitalul Fundeni. Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon. N-a mai putut fi salvat

28 sept. 2021
21304 afișări
Situație de criză la Spitalul Fundeni. Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon. N-a mai putut fi salvat
Situație de criză la Spitalul Fundeni. Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon. N-a mai putut fi salvat

Situație de criză la Spitalul Fundeni. Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon. N-a mai putut fi salvat. Incidentul s-a petrecut azi-noapte.

Situație de criză la Spitalul Fundeni. Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon. N-a mai putut fi salvat. Incidentul nefericit s-a petrecut azi-noapte.

Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon al Spitalului Fundeni. Pacientul a decedat după ce a intrat în stop cardio-respirator. Incidentul a avut loc luni noapte spre marți.

Un bărbat s-a aruncat de la geamul unui salon al Spitalului Fundeni

Bărbatul în vârstă de 67 de ani s-a aruncat azi-noapte de la geamul rezervei unde era internat, la Spitalul Fundeni din Capitală.

O asistentă l-a auzit pe bărbat cum striga din salonul în care era internat. Pacientul striga că se aruncă de la etaj, dar până să ajungă asistenta în salon, bărbatul a sărit pe geam.

Recomandăm și: BREAKING NEWS | Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de pe clădirea TVR. Polițiștii au deschis o anchetă

Incidentul s-a petrecut azi-noapte, luni spre marți, în jurul orei 00:45. Bărbatul era internat în secția de Gastroenterologie, de mai multe zile. Acesta era diagnosticat cu o formă gravă de cancer, în fază terminală.

Secția omoruri a preluat cazul pentru a stabili cauzele care l-au făcut pe barbatul în vârstă de 67 de ani să recurgă la acest gest, potrivit antena3.ro.

În anul 2020, în anul în care a izbucnit pandemia de coronavirus, pacienții diagnosticați cu cancer nu au mai putut să-și continuie tratamentele așa cum ar fi trebuit. Pandemia a schimbat și regulile din spitale. Chiar dacă Institutul Oncologic București avea 600 de paturi disponibile, din cauza regulilor impuse din cauza covid, doar aproximativ 250 de paturi puteau fi folosite. Clădirea IOB-ului, extrem de veche, a fost depășită de realitățile medicale ale secolului XXI și de realitățile pandemiei.

Din păcate, un test pozitiv pentru un pacient diagnosticat cu cancer, îl transformă într-un pacient încadrat la boli infecțioase. Cancerul nu mai este o prioritate.

Dramele bolnavilor de cancer din România

Doar anul trecut, în România au fost înregistrate  aproape 100.000, iar situația a fost dramatuic înrăujtățită de contextul pandemic. 

Ce este și mai grav este că doar 5% dintre oamenii diagnosticaţi cu cancer primesc sprijin psihologic profesionist. Teoretic, consilierea psiho-oncologică este gratuită, iar oncologul este cel care îndrumă pacienţii către serviciile unui psiholog specializat. 

Teoretic, pacienții oncologici au parte și de tratament psihologic atât de necesar, practic, în România nu există suficienți terapeuți oncologi.

Cât de importantă, de utilă, ba chiar și de terapeutică este consilierea psiho-oncologică din perioada tratamentului, o fostă pacientă oncologică, Rodica Dan, declara pentru Hotnwes:

„Încă de la prima ședință am simțit că am încredere să povestesc mai multe decât le povesteam prietenilor și familiei, pe care într-un fel i-am protejat. Mi-am dat seama că terapiile științifice și tot ce mi se sugera să fac erau total diferit de ceea ce știam eu. Am citit multe materiale și multe cărți, am început să îmi schimb gândirea și am început să accept ceea ce mi se întâmpla, cu toate că a fost destul de greu. Apoi am început să privesc lucrurile realist și cu destulă încredere și optimism că până la sfârșit va fi bine.”

„Oamenii nu încetează să se îmbolnăvească de cancer, au încetat diagnosticul și tratamentul”

În Europa, 1 milion de cancere au rămas nediagnosticate din cauza pandemiei. Au rămas nediagnosticate sau netratate din cauză că oamenii au amânat investigațiile, iar sistemele medicale au pus în balanță riscul amanarii tratamentelor pentru cancer și riscul de expunere la SARS-CoV-2, ăn condițiile în care pacienții oncologici sunt oricum oameni extrem de fragili, cu imunitatea deja compromisă.

Pe scurt, oamenii nu au încetat să se imbolnaveasca de cancer, au încetat sa fie diagnosticați și tratați. Ceea ce e devastator, în condițiile în care, în cazul cancerului, timpul înseamnă diferența dintre viață și moarte, iar întârzierea accesului la diagnostic și tratament poate duce la cel mai rău deznodământ.

Cookies