Situația se complică în Ilfov. Zeci de localități intră în scenariul roșu. Autoritățile impun restricții importante

05 mart. 2021
442 Afișari
Situația se complică în Ilfov. Zeci de localități intră în scenariul roșu. Autoritățile impun restricții importante
Carantină de noapte în weekend, la poarta Capitalei. În 9 localități din zona metropolitană, rata de infectare depășește 6 la mie

Potrivit ultimelor informații, 19 localități din județul Ilfov întră în scenariul roșu după ce au depășit coeficientul de 3 la mia de locuitori. Autoritățile impun restricții în următoarea perioadă.

Un număr de 19 localităţi din judeţul Ilfov sunt, vineri, în scenariul roşu, după ce au depăşit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori. Localităţile noi de pe listă sunt Copăceni, Dărăşti şi Dragomireşti Vale. În urmă cu șase zile, se încadrau în scenariul roşu 17 localităţi din Ilfov, potrivit Mediafax.

Prefectul de Ilfov, Daniel Zamfir, a declarat, vineri, la Aleph News, că 19 localităţi din judeţ sunt, în total, în zona roşie.

Ce localități sunt vizate

Acestea sunt: Baloteşti, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti, Dobroieşti, Domneşti, Dragomireşti Vale, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos şi Voluntari.

„Avem următoarele măsuri: interzicerea activităţii pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare a produselor alimentare, a băuturilor alcoolice şi nealcoolice de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Se interzice activitatea operatorilor economici care sunt licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, a declarat Daniel Zamfir.

Şi Bucureştiul a intrat de vineri în scenariul roşu, după ce a depăşit incidenţa de 3 la mie, restricţiile urmând să fie anunţate de CNSU.

Cookies