FIT CITY

Situaţia răniţilor din Colectiv, analizată de o comisie specială, la Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii va aproba transferul pacienţilor cu arsuri la centre medicale din străinătate dacă specialiştii vor recomanda acest lucru.

Totul după scandalul uriaş izbucnit săptămâna trecută, referitor la contaminarea cu bacterii ucigaşe a celor internaţi la Spitalul de Arsuri. Purtătorul de cuvânt al unităţii a recunoscut faptul că 3 dintre victimele de la Colectiv au murit din cauza infecţiilor, şi nu din cauze patologice.

Duminică, la TVR, ministrul Sănătăţii a confirmat ca tinerii care au suferit arsuri în clubul Colectiv au murit inclusiv din cauza infecţiilor din spitale.

În acest moment, autorităţile analizează toate unităţile care au preluat răniţi din Colectiv. Inspectorii sanitari au început cu Spitalul de Arsuri, unde chiar medicii au avertizat că sunt bacterii ucigaşe: bacilul piocianic, acinetobacter şi klebsiella.

Un medic de la Spitalul de Arşi din Capitală a făcut săptămâna trecută dezvăluiri pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan legate de modul în care sunt trataţi bolnavii numiţi „mari arşi” în România şi de condiţiile din instituţiile sanitare de la noi.
„I-am salvat dintr-o bombă de foc şi au murit într-o bombă cu microbi!”, a afirmat medicul care are o vechime de aproape 17 ani în operații cu mari arși.

În acest moment, 31 de victime din Colectiv sunt încă internate în Capitală – 6 dintre ele în stare critică, conform TVR.

Institutul de Sănătate Publică trebuie să dea urgent un raport privind infecţiile din spitale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button