Situația „Mac-Mac” în traficul din București. O rață cu boboci în traversare grăbită pe Sisești și-o șoferiță cu viteză de reacție. Toată lumea a oprit să tracă familionul

15 mai 2024
11655 afișări
Situația
Situația "Mac-Mac" în traficul din București. O rață cu boboci în traversare grăbită pe Sisești și-o șoferiță cu viteză de reacție. Toată lumea a oprit să tracă familionul | Sursă foto: unsplash

O rață cu boboci a fost zărită ieri, de o șoferiță, cum traversa grăbită o stradă aglomerată din București. Femeia a frânat brusc și a reușit să protejeze mica familie de înaripate.

O rață cu boboci traversa grăbită o intersecție din București

Ieri, o bucureșteancă cumsecade s-a intersectat cu familia de rățuște chiar în mijlocul străzii Sisești, pe undeva spre intersecția cu restaurantul „2 Cocoși”. Femeia i-a avertizat și pe ceilalți participanți la trafic, postând pe grupul „Iubesc Bucureștii Noi” un mesaj prin care a povestit întâmplarea buclucașă:

Astăzi pe la ora 13.00, mergând pe Sisești spre intersecția cu restaurantul „2 cocoși”, fiind pe banda a doua a trebuit să frânez brusc deoarece…. traversa o rațușcă cu puiuții ei din partea dreapta (câmp) spre partea stânga (unde este lacul). Le mulțumesc celor care circulau în zonă si care au reacționat la frâna mea (cei din spatele meu), cât și celor care veneau din față și au oprit pentru a trece rățușca.

Așadar, cine trece prin zonă, este rugat frumos să fie puțin mai vigilent decât în mod obișnuit, pentru a o proteja pe mama rață și micii ei copii.

La începutul lunii s-a mai făcut cunoscut încă un apel pentru șoferii din marele oraș aglomerat. O altă famile de rățuște ce își avea domiciliul pe la Unirii a fost văzută cum traversa marele bulevard spre lac. Oamenii s-au mobilizat și au reușit să împiedice un nefericit accident.

Rățuștele bucureștene ies la plimbare în familie

În fiecare zi, mai iese la plimbare pe lac câte o mândră rățușca cu familia ei numeroasă. Deși pare greu de crezut, Bucureștiul este casa multor animăluțe care încearcă să-și găsească un loc printre noi.

A venit sezonul bobocilor, iar în multe parcuri pot fi zărite în cunoscutul șir indian rațe, rățoi și desigur, copia lor în miniatură.

Deci, haideți să ne bucurăm de ele la distanță, să le respectăm și să nu ne enervăm când mai greșesc drumul și ajung pe partea noastră de șosea.

Poate te-ar mai putea interesa și:

Cățelul care traversează numai pe verde, neașteptatul pieton-model din București. Dacă aveți drum la intersecția Schitu Magureanu cu Știrbei Vodă, probabil dați de el❤️

Cookies