Situația “Familia Șoșoacă vs echipa RAI 1”, raiul plângerilor penale. Una pentru sechestrare, alta pentru mușcături. Probabil că audierile ar mai fi durat și azi dacă nu sunau de la Ambasada Italiei la București 

14 dec. 2021
439 Afișari
Situația “Familia Șoșoacă vs echipa RAI 1”, raiul plângerilor penale. Una pentru sechestrare, alta pentru mușcături. Probabil că audierile ar mai fi durat și azi dacă nu sunau de la Ambasada Italiei la București 
Situația “Familia Șoșoacă vs echipa RAI 1”, raiul plângerilor penale. Una pentru sechestrare, alta pentru mușcături. Probabil că audierile ar mai fi durat și azi dacă nu sunau de la Ambasada Italiei la București 

Imaginați-vă un cabinet de avocatură în București. Imaginați-vă că e cabinetul de avocatură al doamnei senatoare Diana Șoșoacă. Într-o blțndă zi de vineri, aici poposește, conform înțelegerii, o echipă de filmare a televiziunii RAI 1 (televiziunea aceea cu show-uri de divertisment simpatice, despre programele de știri nu vorbim, n-am urmărit de când cu  scandalurile cu Berlusconi care controlează politica editorială). În fine, poposește echipa de filmare, doamna senatoare spune că fusese de acord să răspundă la niște întrebări când, deodată’, ceva o ia foarte, foarte razna. E chemată și poliția!

Vreo 8 ore au durat audierile de la Parchetul de pe lângă Judecătoria  Sectorului 1 București, unde a ajuns toată lumea implicată sub diverse acuzații ori cu diverse plângeri.

„Familia Șoșoacă vs echipa RAI 1”. Personajele

  • Doamna Diana Șoșoacă, senatoare, personaj principal, căci dumneaei i se lua interviu programat,
  • Domnul Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul doamnei;
  • Jurnalista italiană Lucia Goracci, reporteră din nu foarte îndepărtata Italie, angajată la televiziunea RAI 1

Și, acum, ce spune fiecare parte implicată în această hărmălaie.

 „Familia Șoșoacă vs echipa RAI 1” – varianta italiană

Jurnalista Lucia Goracci spune că a fost sechestrată în cabinetul de avocatură al subiectului interviului domniei sale și că soțul, domnul Șoșoacă, a mușcat-o de mână. Pentru aceste necazuri, jurnalista venită la București a depus plângeri penale.  Acum, succesiunea evenimentelor, după cum le despre Lucia Goracci.

Am intrat în biroul de avocatură al doamnei Şoşoacă şi ne-a întâmpinat cu o atitudine zâmbitoare având pe masă mai multe alune şi covrigei. Când a început filmarea eu am rămas pe hol şi am văzut că soţul ei a adus în birou un sac negru în care a spus că se îngroapă persoanele decedate dezbrăcate, după care am văzut cum acesta l-a luat apoi în bucătărie. După acel moment, doamna Şoşoacă a devenit nervoasă şi agresivă”, scrie în plângere.

Ce înseamnă nervozitatea doamnei Șoșoacă, pe care doamna Goracci o invocă? Tot doamna Goracci o descrie: că senatoarea a zis că, dacă nu sunt agreate condiţiile pe care ea le hotărăşte, echipa de televiziune poate să plece. Când echipa ar fi ieșit în hol, doamna Șoșoacă a apărut, a închis ușa și a zis că nimeni nu pleacă nicăieri, să vină poliția (aici, nota redacției, nu e clar din plângere pe ce parte a ușii închise se afla echipa RAI 1. În fine, detalii)

După vreo 10 minute, ar fi apărut polițiștii, moment în care – continuă doamna Goracci, soţul senatoarei Șoșoacă, domnul Silvestru Șoșoacă, a început să împingă jurnaliştii italieni. A mai urmat ceva cu masca smulsă de pe față, o lovitură în braț și o mușcătură. 

M-a muşcat de mână, apoi am ieşit afară”, a zis/scris jurnalista.

Intermezzo: există niște înregistrări video ca de filme italienești nebunești, în care toată lumea strigă la toată lumea și, foarte repede, toată lumea se îmbrâncește cu toată lumea. Goracci a filmat cu telefonul mobil când înainta spre cabinetul de avocatură și striga  „Asta e răpire” (in english),. „Daţi-o afară”, striga, de cealaltă parte, către polițiști, Diana Șoșoacă. Și o devălmășie cu îmbrânceli și cu, așa cum notează Libertatea, doamna care îi spune domnului “Încetează, Silviu!”

 „Familia Șoșoacă vs echipa RAI 1” – varianta Șoșoacă

Diana Şoşoacă a fost și dânsa la sediul Parchetului ( s-au dus cu dumneaei și niște susținători , care aveau să fie amendați mai apoi că nu poartă mască. În fine, asta e altă știre)

Așadar, ce le-a spus anchetatorilor doamna senatoare? Le-a spus că a devenit suspicioasă în momentul în care a constatat că jurnaliștii vorbeau în engleză între ei, deși erau de la un post TV din Italia, așa că le-a cerut să se legitimeze, lucru pe care aceștia l-ar fi refuzat.

Jurnaliştii au vrut să ne ia interviu cu privire la situaţia cu vaccinarea în România. I-am primit, am fost de credință. Ne-au trimis cele trei întrebări, am stabilit că interviu. Consider că a fost o înscenare şi că această echipă a fost coordonată din spate. Eu am solicitat să vină o echipă să verifice cabinetul de avocatură. Este posibil să fi pus, echipa, droguri în cabinet sau aparatură de înregistrare. Soțul meu nu avea cum să lovească pe poliţist. Trei poliţişti au sărit pe soţul meu și i-au pus mâna în gât. Normal, anchete de acest fel nu trebuie să aibă surse să vorbească la adresa mea. Este o manipulare şi mă aștept la ce este mai rău. Mă aștept să fie reținut. Diana Șoșoacă este doamna de fier a României”, a spus Diana Șoșoacă.

În final, soțul Dianei Șoșoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile. În harababura aceea, ar fi bruscat/împins/lovit niște polițiști. Și toată lumea a depus plângeri împotriva fiecăruia și tuturor.

Audierile de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, audieri  din care am spicuit pentru acest articol, au durat vreo 8 ore. Publicația La Stampa scrie că echipa RAI 1 “a fost eliberată ”graţie intervenţiei ambasadei italiene” la București.

VIDEO |  Diana Șoșoacă, „sunt doamna de Fier a României”

Va continua, cel mai probabil. 

Cookies