Situația a escaladat rapid la noi la primărie. Nicușor Dan l-a dat afară pe liberalul Bujduveanu din biroul de adjunct. Nu mai are atribuții de viceprimar

20 mart. 2024
624 Afișari
Situația a escaladat rapid la noi la primărie. Nicușor Dan l-a dat afară pe liberalul Bujduveanu din biroul de adjunct. Nu mai are atribuții de viceprimar
Situația a escaladat rapid la noi la primărie. Nicușor Dan l-a dat afară pe Bujduveanu din biroul de adjunct, imediat după ce viceprimarul a devenit șef de campanie la “dușmanul” Cîrstoiu | | Sursa foto: INQUAM Photos / George Călin/Agerpres

Situația a escaladat rapid la noi la primărie. Nicușor Dan l-a dat afară pe liberalul Stelian Bujduveanu din biroul de adjunct. Nicușor Dan i-a retras atribuțiile de viceprimar. Zice că “ Era ilogic să fie și într-o parte, și-n alta”

Primarul general al Capitalei a confirmat, decizia pentru HotNews.ro Și este vorba despre o decizie luată într-un context electoral foarte precis. PNL i-a retras lui Nicușor Dan sprijinul politic, iar liberalii fie s-au abținut, fie au votat împotriva bugetului propus pentru București de primarul general. 

Bugetul a picat de trei ori la rând, iar  municipalitatea se declară în imposibilitatea de a plăti salariile și facturile.

Nicușor Dan: Nu se poate să fie și într-o parte, și în alta

Ca viceprimar, amintește Hotnews, Stelian Bujduveanu  avea în subordine cele mai bănoase si mai vizibile direcții și societăți din Primăria Capitalei – STB, Direcția urmărire investiții, Serviciul Învățământ Turism Cultură, și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară importante.

Totuși, viceprimarul nu a fost demis, că nu poate face asta primarul general, e ceva ce poate decide doar Consiliul General al Muncipiului București. Nicușor Dan explică:

Noi am avut o majoritate în care am avut 3 partide, din care cele două partide mari, PNL și USR, au avut câte un viceprimar. Era logic, era o colaborare între primar și majoritatea din Consiliul General, ca atribuții executive să fie date unor reprezentanți ai coaliției care sprijină primarul. După care am avut o perioadă de tranziție cu 3 grupuri politice diferite care nu au colaborat și acum avem o nouă majoritate PNL-PSD, care e în opoziție cu primarul și atunci este ilogic ca viceprimarul să fie și într-o parte și în alta. Pe de o parte, să fie într-o coaliție de consilieri împotriva primarului și pe de altă parte să fie în aparatul de lucru al primarului.

Dispoziția a fost dată azi, iar atribuțiile de viceprimar ale lui Bujduveanu au ajuns la Nicușor Dan. Bujduveanu a rămas să mai coordoneze două servicii: Spațiul Locativ și Cabinetele medicale.

Cookies