Site-urile marilor aeroporturi din România, inclusiv Otopeni, au fost atacate. Autori sunt tot hackerii ruși de la Killnet 

02 mai 2022
737 Afișari
Site-urile marilor aeroporturi din România, inclusiv Otopeni, au fost atacate. Autori sunt tot hackerii ruși de la Killnet 

Paginile de internet ale marilor aeroporturi din România nu funcționau aseară târziu, spre miezul nopții.  

Printre site-urile țintă ale acestui atac cibernetic s-au numărat cele ale aeroporturilor din București, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iași, Satu Mare, Craiova. 

Un nou atac cibernetic al Killnet. Ținte: site-urile aeroporturilor

Siguranța zborurilor nu a fost afectată, paginile de internet ale aeroporturilor nu au fost accesibile, iar acest lucru a făcut ca utilizatorii / călătorii să nu aibă acces la informațiile despre zboruri pe care aeroporturile le pun la dispoziție pe site-urile lor. 

Și acest atac cibernetic – al doilea din ultimele zile, după cel de vineri, care a țintit paginile de internet ale mai multor instituții guvernamentale, a fost revendicat de hackerii ruși de la Killnet. 

Hackerii au publicat o listă cu paginile de internet ale mai multor aeroporturi din România pe care le-au atacat şi pe care au reuşit să le închidă, pentru o perioadă de timp din fericire nu foarte lungă..

Site-urile au  indisponibilizate prin lansarea unui volum uriaş de trafic fals. Grupul de hackeri ruși Killnet a atacat, în ultimele zile, site-urile Guvernului, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, CFR Călători și OTP Bank. 

STS: Mii de atacuri cibernetice au fost lansate în weekend

Killnet a amenințat că va ataca peste 300 de ținte din România. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), responsabil cu găzduirea IT și securitatea informatică pentru instituțiile publice, a transmis ieri că au fost identificate tipologia atacurilor și sursele acestora și că au fost luate măsuri de protecție. 

STS spune că mii de atacuri cibernetice au fost lansate în acest weekend:

În acest sfârșit de săptămână, specialiștii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicații Speciale au blocat mii de atacuri malițioase. Acestea au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituții din România.

Pentru unele pagini de internet, numărul atacurilor cibernetice a crescut cu peste 100% în ultimele zile, mai precizează STS.

 

Cookies