ARHIVA B365

Site-ul Primăriei Sector 6, victima unui atac cibernetic

„În zilele de 23 şi 24 septembrie a.c., ca urmare a dezbaterii la Curtea Constituţională a României a legii care permite eutanasierea câinilor comunitari, Primăria Sectorului 6 a fost victima unui atac cibernetic, prin intermediul platformei https://www.secureconnect.at/4pfoten.org/protest/130906/!, susține Primăria, într-un comunicat.

„Peste 6200 de mailuri au semnalat nemulţumirea utilizatorilor de internet faţă de posibila adoptare a măsurii legislative de eutanasiere a câinilor comunitari în România. Faptul că mesajul este acelaşi, în toate cele 6200 de e-mailuri, precum şi faptul că expeditorii se repetă, încadrează această situaţie în categoria atac cibernetic prin spam.

În acest context, precizăm că Primăria Sectorului 6 nu are prerogative legale în ceea ce priveşte internarea în adăposturi şi eutanasierea câinilor comunitari din sector.” – se mai arată în comunicat.

În replică, reprezentanţii Vier Pfoten România spun că mesajul a fost transmis de colegii lor de la Viena, care nu sunt de acord cu soluţia adoptată de autorităţile române, care au decis să opteze pentru eutanasierea câinilor comunitari care nu sunt adoptaţi în termen de 14 zile. „Într-adevăr, colegii noştri de la Viena au făcut o scrisoare-protest către toţi primarii din România, care să poată fi trimisă de oamenii din lumea întreagă, astfel încât să li se spună tuturor primarilor din România că adopţia este soluţia, nu uciderea. Această scrisoare-petiţie transmite un mesaj paşnic şi poate fi trimisă de oameni din lumea întreagă pentru a se încuraja adopţia. Este vorba despre o reacţie la legea care era în curs de adoptare, care spune că primarii sunt cei care pot să aleagă fie un program de adopţie, sterilizare şi introducerea în adăpost, fie eutanasierea după 14 zile. Mesajul a fost iniţiat de Vier Pfoten şi a fost trimis de mai mulţi expeditori. Într-adevăr, este acelaşi mesaj pentru că noi propunem trimiterea aceluiaşi mesaj de către utilizatorii care doresc să facă acest lucru, nu este vorba de un singur utilizator care trimite, ci sunt mai mulţi utilizatori care transmit fiecare acelaşi mesaj de pe adresele lor de e-mail. Oricine din întreaga lume poate să trimită prin adresa lui de e-mail această petiţie. Este vorba de utilizatori separaţi care pot fie să folosească formularul pe care noi îl punem la dispoziţie, fie să copieze textul mesajului şi să îl trimită prin adresele lor de e-mail. Textul poate fi luat şi folosit de absolut oricine. Mesajul acela este pentru toţi primarii din România pentru că ei sunt cei care au posibilitatea de a opta pentru o soluţie umană sau pentru eutanasiere. Există posibilitatea să fie o eroare tehnică de pe adresa noastră sau de pe calculatorul unora dintre cei care au completat formularul sau au trimis petiţia de pe e-mail-urile lor şi astfel s-ar explica de ce s-au trimis mai multe e-mail-uri de la acelaşi expeditor. Vom investiga situaţia pentru a afla dacă este vorba despre o eroare tehnică sau nu„, a declarat Anca Negoescu, head of communication Vier Pfoten România.

Cu toate acestea, Primăria Sectorului 6 colaborează cu Fundaţia Vier Pfoten într-un proiect de sterilizare a animalelor comunitare de pe raza administrativ-teritorială a sectorului.

Până acum, circa 2000 de câini au fost sterilizaţi şi vaccinaţi.

Competenţa în ceea ce priveşte ridicarea câinilor de pe stradă aparţine Autorităţii pentru Supreavegherea şi Protecţia Animalelor – ASPA, instituţie subordonată Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Poliţia Locală Sector 6 comunică organelor abilitate locurile unde este nevoie de intervenţie.

Pentru informarea membrilor comunităţii, mesajul este:

„Subject: Give the dogs a chance to live

Dear Mayor,

I am fully aware that the co-existence of stray dogs and people is a tough challenge and incidents do occur. I have seen many attempts to solve this situation in either an aggressive or peaceful manner.

Still I do not see any change.

There are many options to deal with this issue in a rational and efficient way. The important thing is to choose the one that will improve both human and animal welfare at the same time.

Its astonishing to think that a law which allows mass killing might come into force here in the EU, particularly in the 21st century. The decision of the Romanian Parliament was quick, without reason and lacking a real solution.

I used to consider Romania as a potential destination for my holidays. In light of the recent law passed I have revised my travel plans and look to other destinations, unless the culls are stopped and animals are given the right to live.

I kindly ask you to use the following proposal in 5 steps instead of killing:

1.
Establish adoption centers.

2.
Establish mandatory micro-chipping for all dogs in urban and rural areas (include information about the kennel and the owner).

3.
Ensure proper enforcement of micro-chipping including:
– Mandatory neutering of all dogs except pedigree dogs
– Ensure that the abandonment of dogs is a criminal offence
– Veterinarians are not allowed to treat animals without micro-chips and are obliged to alert local authorities when they come across one

4.
Start an integrated mass-sterilization program at a national level. Join forces with capable NGOs.

5.
Start media partnerships to encourage adoptions at a national and international level.

You may adapt this proposal and prioritize it at your convenience. I am confident you will see the opportunity available and take it. If you believe in this then the people will follow you. It will take some time, patience and a lot of work but the reward will come too: empty streets, happy people and happy dogs.

We live in a modern world where animals are a member of your family, how is IT possible that all these innocent dogs are killed for this stupid reasons? How can you call this politics? Hoe do you think that your reputation is? I can say that i really hate you romanians

Yours sincerely,

XY”

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button