SMART CITY

Site-ul educațional școlicreative.ro, lansat miercuri de Asociația Komunitas

COMUNICATUL de PRESĂ remis de inițiatori:

Siteul pe care îl lansăm are un dublu obiectiv: de a promova proiectul „Dă culoare școlii tale!” și de a sintetiza principalele proiecte ale organizației, care au produs transformări creative și participative ale unor spații din diverse școli și licee – proiecte care alcătuiesc programul educațional „Școli creative”, marca Asociația Komunitas.

S-a demonstrat că un mediu fizic vesel și plăcut joacă un rol important în îmbunătățirea atmosferei din școală și, ca urmare, a calității educației și a rezultatelor învățării. Considerat un fel de „al treilea profesor”, spațiul educațional îi „vorbește” copilului prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acțiune și experiență. Cu cât elevii contribuie mai mult la îmbunătățirea spațiului din școala lor și au posibilitatea să își pună în practică propriile idei, cu atât mai mult se vor simți și ei proprietarii locului și vor aprecia schimbările făcute și eforturile depuse.

Momentan, în cadrul programului „Școli creative”, derulăm proiectul „Dă culoare școlii tale!”, un proiect pilot de artă participativă de tip pictură murală în școli, care își propune să antreneze elevi, profesori și artiști plastici în vederea realizării în echipă a unor intervenții artistice în spațiul școlilor, pe teme ce țin de drepturile omului.

„Dă culoare școlii tale!” își propune să creeze un model pilot inovator de program de artă participativă de tip pictură murală, în care 105 tineri, șapte profesori din șapte școli din România și șapte artiști plastici vor lucra împreuna în proiecte artistice colective care să exprime valori democratice și să încurajeze diversitatea culturală și de perspective. Proiectul va avea ca rezultat șapte picturi murale colective de mari dimensiuni, pe teme ce țin de valori democratice, antidiscriminare și drepturile copilului, 105 elevi cu abilități dezvoltate de participare civică, un film documentar, o culegere de bune practici și un model pilot ce poate constitui în viitor un punct de pornire pentru programe complexe, cu o cuprindere mai amplă la nivel național.

Detalii suplimentare despre proiect:
http://www.asociatia-komunitas.ro
fb.com/ArtaParticipativa 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006, care se dorește a fi un laborator interdisciplinar socio-antropologic și educațional. Activitățile asociației de-a lungul anilor s-au structurat în jurul unor problematici precum educație nonformală pentru tineri, cercetare urbană, dezvoltare comunitară și activare a spațiilor publice, artă participativă și educație prin artă, promovarea cetățeniei active, sprijinirea rețelelor locale de activism urban.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button