ARHIVA B365

Sistemul de televiziune de la metrou va difuza clipuri de pregătire pentru situații de URGENŢĂ

Avem o colaborare cu sistemul de televiziune internă de la metrou și o să dăm deja niște clipuri, niște elemente care să meargă în ideea de pregătire mai bună a populației„, a spus Ovidiu Vasilică, potrivit Agerpres.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a vorbit despre măsurile luate pentru pregătirea populației privind situațiile de urgență, amintind printre altele campania „Nu tremur la cutremur”.

În ultimii 2 ani, numai pe anumite tipuri de risc, cutremurul, a fost realizat conceptul de ‘Nu tremur la cutremur’, conceptul de educare a populației și care a fost difuzat de mai multe televiziuni și care solicităm în continuare să fie difuzat„, a spus Arafat.

El a amintit că, în acest an, a fost lansată și o aplicație pentru dispozitivele mobile care are deja zeci de mii de descărcări și a fost inițiată Caravana SMURD „Fii pregătit”, ambele proiecte având ca scop pregătirea populației pentru situații de urgență. Totodată, Raed Arafat a subliniat că este responsabilitatea organizatorilor de evenimente să pregătească publicul pentru eventuala apariție a unor situații de urgență.

La cinematografe deja se dă un mesaj cum să te comporți. (…) Informarea populației, informarea celor care sunt la concerte, privind (…) căile de ieșire, (…) este normal responsabilitatea organizatorilor și este foarte bine pentru prevenirea unor situații cum a fost la Colectiv„, a punctat Arafat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button