Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București va fi modernizat și extins prin PNRR. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan

11 feb. 2023
415 Afișari
Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București va fi modernizat și extins prin PNRR. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan
Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București va fi modernizat și extins prin PNRR. Anunțul a fost făcut de primarul Nicușor Dan. Sursa foto: Unsplash

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis sâmbătă că au fost semnate contractele pentru finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a modernizării și extinderii Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Astfel, din valoarea totală de 25 de milioane de euro a proiectului, circa 12,5 milioane de euro vor proveni din fonduri nerambursabile.

Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală va fi extins și modernizat cu finanțare din partea Planului Național de Redresare și Reziliență, potrivit primarului Bucureștiului, Nicușor Dan, care a transmis acest lucru sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București va fi modernizat și extins prin PNRR. Cum va decurge procedura

Potrivit edilulului, din suma totală de 25 de milioane de euro circa 12,5 milioane de euro vor proveni din fonduri nerambursabile. Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă se va realiza în patru etape distincte, contractele semnate astăzi vizând etapele 1, 2 și 3.

„Prima etapă presupune modernizarea și reconfigurarea a 85 de intersecții, aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni. Această etapă include și amplasarea în Capitală a 220 de stații de încărcare mașini electrice.
Prin etapa a doua se urmărește creșterea capacității centrului de trafic actual, iar a treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncționale, etc.). Se au în vedere noi soluții de detecție a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.).
În a patra etapă, proiectul cuprinde reabilitarea/modernizarea unui număr de 194 intersecții semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă un număr de 80 de intersecții sau treceri de pietoni nesemaforizate dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS, din perspectiva eficientizării Sistemului Integrat de Management al Traficului. Pentru aceste investiții vom aplica în cadrul altor programe de finanțare nerambursabilă.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

black and gray traffic light turned-on

CITEȘTE ȘI

Amenzi de peste 600.000 de lei acordate de Poliția Locală Sector 2 într-o singură săptămână.

Au fost înregistrate 10 milioane de apeluri la numărul 112 în anul 2022. Unii aveau urgențe, alții căutau taxiuri și comenzi de mâncare

Poliția Locală Sector 2 așteaptă voluntari din București. Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii

Cookies