Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București, noi pași spre implementare. Nicușor Dan: Avem bani pentru etapele 2 și 3 ale BTMS

06 ian. 2023
317 Afișari
Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București, noi pași spre implementare. Nicușor Dan: Avem bani pentru etapele 2 și 3 ale BTMS
Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București, noi pași spre implementare. Nicușor Dan: Avem bani pentru etapele 2 și 3 ale BTMS. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat că municipalitatea a mai făcut un pas în procesul de modernizare și extindere a Sistemului de Semaforizare Inteligentă din București (BTMS).

Nicușor Dan, anunț despre Sistemul de Semaforizare Inteligentă din București

Nicușor Dan îi anunță pe bucureșteni că a fost aprobată cererea de finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de 1 milion de euro, pentru a doua și a treia etapă ale acestui proiect.

Banii se adaugă celor 11,5 milioane de euro – sumă ce a fost obținută anul trecut împreună cu primăriile de sector pentru prima etapă. Prima etapă a proiectului vizează modernizarea și reconfigurarea a 85 de intersecții din București.

În a doua etapă se vor face modernizări aferente Centrului de trafic existent, software și hardware, iar a treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecții existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar care se află în diverse stadii de degradare.

În a patra etapă se vor reabilita/moderniza 194 de intersecții semaforizate existente și incluse în actualul sistem BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecții sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare și includere în Sistemul de Management al Traficului București (BTMS).

Sistemul Big Brother în 19 intersecții din București

Începând cu data de 29 decembrie 2022, Capitala are un sistem funcțional de tip Big Brother de supraveghere video 24/24 de ore, montat pe stâlpii din 19 intersecții:

1. Intersecție Sos Odăii – Sos București Targoviste

2. Intersecție Sos Odăii – Sos Bucuresti-Ploiești

3. Intersecție calea ferata – Sos Pipera

4. Intersectie A3- Str Gherghitei

5. Intersectie Bd. Dimitrie Pompeiu – Sos Petricani

6. Intersecție Intr. Andronache – Sos Andronache

7. Intersecție Sos Andronache -Sos Colentina

8. Intersectie Sos Fundeni – Aleea Lacului

9. Intersecție Sos Pantelimon – Str Gara Catelu

10. Intersectie Bd Theodor Pallady – Str. Drumul intre Tarlale

11. Intersecție bd Unirii- Str Nicolae Teclu

12. Intersecție Sos Olteniței – Str Cheile Turzii

13. Intersectie Sos Berceni – DNCB

14. Intersecție Sos Giurgiului – Str Căruței

15. Intersecție Bd. Măgurele – Str. Santimbru

16. Intersecție Sos Alexandriei – Str Aliman

17. Intersecție Prelungirea Ghencea DNCB

18. Intersecție DNCB – Bd luliu Maniu

19. Intersecție DNCB – Sos Chitilei.

Cookies