ȘTIRI

Sistemul de iluminat de pe bulevardul Iuliu Maniu a fost modernizat. Miercuri seară va fi pornit

Reteaua era veche de peste 40 de ani, cetatenii sesizand mereu avarii, iar stalpii erau pusi la distnta mare unul de altul, fiind zone in bezna, aminteşte Hotnews.ro. Acum, toate cablurile de pe stalpi au fost mutate in subteran, s-au pus stalpi de iluminat noi pe langa cei existenti, iar becurile clasice au fost inlocuite cu un sistem tip led.

Mai exact, pe mijlocul blevardului au fost montati 271 de stalpi noi, cu led-uri, care vor asigura iluminatul public. Stalpii de pe marginea bulevardului vor fi pastrati si folositi doar de RATB. Cablurile de alimentare electrica de pe acesti stalpi au fost mutati in subteran.

Desi numarul de stalpi a crescut, datorita sistemului led, se realizeaza o economie de curent electric de circa 20%, sustin reprezentantii municipalitatii.

Lucrarile au fost executate prin Luxten Lighting Company, firma desemnata de municipalitate sa opereze sitemul de iluminat public, si au costat 7 milioane de lei plus TVA, bani platiti de la bugetul local. Lucrarile au inceput in urma cu doua luni si noul sistem de iluminat va fi pornit in miercuri seara.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button