ARHIVA B365

Sistemele de supraveghere video, beneficii si componente

Pentru afaceristi, sistemul de supraveghere poate sa fie reteta catre succes, deoarece asigura o supraveghere cat mai buna a angajatilor si in acelasi timp a bunei desfasurari a activitatii in timp ce pentru utilizatorii casnii, sistemul de supraveghere este elementul care aduce liniste.

Este clar, asadar, ca necesitatea este una din ce in ce mai mare si beneficiile pe care le ofera sunt si ele din ce in ce mai bine conturate.

Chiar daca necesitatea este mare, asta nu inseamna ca persoanele care au nevoie de aceste sisteme de supraveghere video sunt si educate in acest sens, asadar, se ajunge la situatii in care se achizitioneaza un sistem de supraveghere si din cauza lipsei de informatii, acesta nu este atat de eficient pe cat s-ar dori. Din acest motiv, inainte de a face o astfel de achizitie, este indicat sa stii foarte bine ceea ce vrei sa cumperi.

Din ce este compus un sistem de supraveghere video?

Componentele evidente sunt camerele de supraveghere si DVR-ul. Sistemul de supraveghere video este compus insa din mult mai multe componente, fiecare cu utilitatea lui. Este esential sa cunosti, cel putin teoretic ceea ce face fiecare dintre aceste componente, pentru a sti ce sa cauti si ce trebuie sa ceri. Multe dintre magazinele de sisteme de supraveghere iti vor oferi suport, insa nu te poti baza pe acest lucru.

Cum performanta sistemului depinde de foarte multi factori, cum ar fi sensibilitatea, rezolutia camerelor, modul in care sunt orientate, distanta sau unghiul de vizibilitate, orice informatie este cat se poate de utila.

Camerele video sunt, de departe, elementele principale ale unui sistem de supraveghere video. Acestea au o varietate foarte mare, principalul factor de departajare fiind destinatia lor. Vei descoperi camere video de exterior, construite in asa fel incat sa reziste la intemperii si la fluctuatiile vremii, sau camere video de interior.

De asemenea, poti descoperi camere video alb negru sau color, camere vizibile sau mascate sau camere fixe sau mobile.
Fiecare camera are o anumita rezolutie, poate sa filmeze intr-o anumita luminozitate si are un anumit tip de lentila, care defineste unghiul de vizibilitate. Din acest motiv, inainte de a achizitiona o camera, este indicat sa analizezi cu atentie spatiul pe care urmeaza sa il supraveghezi.

Carcasa pentru camere este si ea o componenta importanta, chiar daca nu decide calitatea filmarii. Aceasta se instaleaza mai ales atunci cand se efectueaza o supraveghere exterioara, pentru a feri camera de factori externi, cum ar fi apa, praful sau umiditate. Exista chiar si carcase prevazute cu sisteme de incalzire sau de racire a camerei si a lentilei, in asa fel incat sa nu existe riscul de aburire sau de inghet.

Tot in categoria componentelor neglijabile, dar totusi importante, intra si suportul pentru fixarea camerei, care decide flexibilitatea de care te vei bucura ulterior. Acesta poate sa fie fix, oferindu-i camerei posibilitatea de a capta imagini dintr-o singura directie sau mobil, permitandu-i utilizatorului sa decida tot timpul directia in care se filmeaza.

Sistemul de inregistrare video ( DVR) este o alta componenta extrem de importanta , deoarece este cel care preia imaginile, le stocheaza si le trimite mai departe pentru a putea fi vazute de catre utilizator.
Alegerea DVR-ului poate sa fie decisiva pentru numarul de camere din sistem si pentru cantitatea de imagini filmate. Pentru a te bucura de flexibilitate cat mai mare, este indicat sa optezi pentru un DVR cu cat mai multe canale ( 4, 8. 16, 32 sau 64) si pentru un HDD cat mai incapator, care sa permita stocarea unui volum mare de imagini.

Ultima componenta principala este dispozitivul de afisare a imaginilor, care este de fapt un simplu monitor.
Pe langa toate aceste componente, exista si elementele mai micute, cum ar fi iluminatorii cu infrarosu care sunt montati pe camere sau cablurile care fac legatura intre camere si celelalte componente. Fiecare dintre aceste elemente conteaza si intregul ansamblu al sistemului de supraveghere trebuie sa le contina pe toate.
Tehnologia moderna a dezvoltat sisteme de supraveghere din ce in ce mai performante, ce includ camere IP sau camere Wireless, care iti ofera o flexibilitate din ce in ce mai mare. Chiar daca tendinta initiala este sa optezi pentru variantele cele mai performante, pretul poate sa spuna de multe ori altceva si sa realizezi ca un sistem de supraveghere analog, cu un DVR clasic si cu 4 camere este perfect pentru tine. Totul tine de analiza si de informatie, asadar, inainte de orice, este bine sa te informezi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button