Sistem VAR pe Arena Națională din București. Nicușor Dan spune la ce meci va fi testat

04 iul. 2022
225 Afișari
Sistem VAR pe Arena Națională din București. Nicușor Dan spune la ce meci va fi testat
Sistem VAR pe Arena Națională din București. Nicușor Dan spune la ce meci va fi testat. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că Arena Națională din București va fi dotată cu sistem VAR (Video Assistant Referee). Primarul Capitalei spune că tehnologia VAR urmează să fie testată chiar luna aceasta, în primul meci ce se va desfășura pe stadion.

Sistem VAR pe Arena Națională din București

Arena Națională va fi echipată cu sistemul VAR, iar această tehnologie va îmbunătăți modul în care se desfășoară competițiile sportive ce vor avea loc pe acest stadion din București.

„Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii”, anunță Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Tehnologia VAR va fi de folos la elucidarea fazelor controversate sau pentru fazele judecate greșit de către arbitrii meciurilor.

Premieră pe cel mai mare stadion din România

„(…) e o premieră pe cel mai mare stadion din România”, spune Primarul Capitalei.

Angajații Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR de pe Arena Națională.

Tehnologia VAR urmează să fie testată chiar luna aceasta, în primul meci ce se va desfășura pe stadionul din Capitală. Sistemul va fi testat, cel mai probabil, la primul meci din sezon, duminică – 17 iulie, dintre FCSB și U Cluj. Acesta se va desfășura pe Arena Națională, de la ora 21:30.

De mentenanța întregului sistem se va ocupa Compania Municipală Energetica Servicii București, aceeași care se ocupă de toate serviciile de întreținere și reparație a sistemelor de instalații de pe stadion, a conchis Nicușor Dan.

PMB a închiriat Arena Națională pentru organizarea Festivalului Saga, ce a avut loc în perioada 3-5 iunie, iar la bugetul municipalității au fost încasați 1.5 milioane de lei.

Cookies