Singurul târg de miei vii din București, organizat în piața Apărătorii Patriei

de:
22 mart. 2013
44 Afișari
Singurul târg de miei vii din București, organizat în piața Apărătorii Patriei

Piața „Apărătorii Patriei”, redeschisă în luna noiembrie 2012, după modernizări, beneficiază de un abator în suprafaţă totală de 280 m2, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, la standardele impuse de Uniunea Europeană. În funcţie de solicitările cumpărătorilor, capacitatea incintei permite sacrificarea a aproximativ 1.000 de animale pe zi.

În imediata apropiere a abatorului se află cele 22 de ţarcuri pentru miei, fiecare dintre acestea având posibilitatea de a găzdui aproximativ 15 animale.

La iniţiativa Primarului Cristian Popescu – Piedone, în 2013, târgul de miei vii se deschide mai devreme decât în anii precedenţi, acesta dorind să vină în întâmpinarea credincioşilor catolici, care sărbătoresc Paştele cu 5 săptămâni înaintea celor de rit ortodox. De altfel, aceştia vor avea timp până pe 5 mai, când târgul îşi va închide porţile, să se aprovizioneze cu carne de miel, necesară preparării mesei pascale tradiţionale.

La ediţia din acest an şi-au anunţat deja participarea 10 crescători, cărora, pentru a li se permite accesul în cadrul târgului, le sunt necesare următoarele documente: certificatul de crescător de animale şi cel sanitar-veterinar, avizat medical în zona de unde provine crescătorul.

În incinta abatorului, sacrificările sunt permise în intervalul 8.00 – 19.00, fiind prevăzute 2 pauze pentru igienizare, în intervalurile 11.00 – 11.15, 17.00- 17.15.

Pentru desfăşurarea în condiţiile impuse de legislaţia în vigoare a activităţii, 12 medici veterinari, organizaţi în 2 ture, vor supraveghea modul în care sunt sacrificate animalele. Totodată, pentru respectarea drepturilor cumpărătorilor, în Piaţa Apărătorii Patriei funcţionează cântarulul cetățeanului, unde pot fi verificate gratuit cantităţile de carne achiziţionate.

„Târgul de Miei a devenit deja tradiţie. Locuitorii Sectorului 4, dar şi din alte zone ale Bucureştiului, ştiu deja că de aici pot achiziţiona carnea de miel, la preţ de producător, direct de la ciobanii veniţi din toate zonele ţării”, a declarat primarul Sectorului 4.

Cookies