ÎN BUCUREȘTI

Singurul sector din București care nu va avea luminițe de Crăciun. Nicușor Dan s-a înduplecat și le folosește pe cele de anul trecut

Se pare că există un singur sector din București care nu va avea luminițe de Crăciun. Într-un final, până și primarul general Nicușor Dan s-a înduplecat și le folosește pe cele de anul trecut, cu toate că acum ceva timp spunea că vom avea foarte puține. Totuși, nu se cumpără altele noi și se vor folosi cele achiziționate de fostul primar, Gabriela Firea.

Doar centrul orașului se va bucura de luminițe de Crăciun, anunță primarul Nicușor Dan, într-o reacție oferită hotnews.ro. Totuși, un lucru este sigur, PMB nu va mai avea bugete de milioane de euro ca în anii trecuți.

Montarea acestora urmează să începă în curând, mai ales că este nevoie de câteva săptămâni pentru acest proces. De asemenea, primarul mai promitea niște târguri private de Crăciun, din care Primăria să câștige niște  bani prin închirierea spațiilor.

Luminițe de Crăciun doar în centrul Bucureștiului, anunță Nicușor Dan

Mai mult, bani se vor cheltui doar pentr montarea lor, a mai transmis primarul, mai ales că municipalitatea are luminițe de Crăciun cumpărate din belșug anii trecuți cu vreo 6 milioane de lei, adică un milion și ceva de euro. Mai mult, s-au mai și închiriat din ele de vreo câteva milioane bune, vreo 4 cel puțin.

„Noi avem niște luminite ale noastre, cumpărate anii trecuți, nu mai aducem altele, cum au venit anul trecut cu tirul, punem ce avem. Ne costă cam 1 milion să le montăm, sunt niște plase care se pun pe copaci. Punem numai în centru”, a transmis Nicușor Dan potrivit HotNews.ro.

Astfel, Compania Municipală Iluminat Public București are în stoc 3.181 de instalații de iluminat și doar acestea vor fi montate. Se pare că acestea au fost folosite și în ultimii ani, iar restul se închiriau de la aceeași firmă de la care au fost cumpărate.

Singurul sector din București care nu are luminițe de Sărbători este S1

Primăriile de sector vor avea și ele luminițele de anul trecut sau cumpărate ori închiriate cum este cazul Sectoarelor 6 și 4. Ciucu cumpără luminițe noi, iar Băluță vrea să le închirieze. Totuși, primăria condusă de Clotilde Armand este singura ce nu va avea lumini de sărbători instalate în zona pe care o administrează. Mai mult, sectoarele 2, 3 și 5 spun că le folosesc pe cele cumpărate în trecut.

Planuri mari de sărbători în Sectorul 6

Primarul Ciprian Ciucu de la PNL pare să fi intrat cu adevărat în febra sărbătorilor. Acesta cumpără luminițe de Crăciun de 1.4 milioane de lei, cu tot cu montaj. Mai mult, va face un târg de Crăciun în Parcul Moghiroș, unde va fi amplasat și un pationar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button