ARHIVA B365

Singurul punct de control sanitar – veterinar de pe raza Capitalei, funcţional în Piaţa Progresul

Acesta funcţionează cu sprijinul Autorităţii Naţionale Sanitar – Veterinare pentru Siguranţa Alimentară şi în spiritul respectării normelor de igienă şi siguranţă alimentară, fiind fost pus la dispoziția cetățenilor în această perioadă, în care locuitorii Sectorului 4 se aprovizionează cu alimente necesare preparării mesei de Crăciun.
Astfel, Edilul a dorit să vină în sprijinul cetăţenilor care achiziţionează produse din carne direct din gospodăriile producătorilor sau din alte surse decât halele special amenajate în incinta pieţelor agro – alimentare din Sectorul 4, pentru a efectua examenul trichineloscopic.
Așadar, punctul de control este deschis în perioadele 10-24 decembrie a.c. și 27 – 31 decembrie a.c. (fiind închis în primele 2 zile de Crăciun, 25 și 26 decembrie a.c.), având următorul program de lucru: de luni până vineri, între orele 9.00 – 18.30, iar sâmbătă și duminică, între orele 9.00 – 16.00.

Pentru efectuarea testului trichineloscopic sunt repartizați pe fiecare tură de lucru câte 2 medici, cetăţenii fiind obligați să prezinte:
1) 150 de grame din carnea prelevată de pe mușchiul intercostal ( 2 coaste alăturate) sau mușchi pilieri diafragmatici, tariful perceput pentru examinare fiind de 11,16 lei /probă examinată;
2) actul de identitate al persoanei care solicită testul.
Primăria Sectorului 4 recomandă cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic şi să achiziţioneze carne sau produse din carne numai din unităţile autorizate sau înregistrate sanitar – veterinar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button