Povestea mea despre Tacos Factory începe cu un link. Ascultam deunăzi podcastul Corinei Dima, Vorbe-n Bucate, cu Adriana Sohodoleanu și chef Radu Dumitrescu, cel din urmă zicând la un moment dat: „Mâncarea trebuie sa aibă un context”. Perfect adevărat, mi-am zis. Nu vreau să duc aceste vorbe înțelepte în derizoriu, departe de mine gândul acesta, Doamne mă fer’, dar și serile de Fifa cu băieții sunt tot un context. Nu? Sigur că e vorba de un context special. Un context în care niște maimuțe scăpate din jugul măritișului și care nu s-au mai văzut de țâșpe zile, săptămâni, sau luni, se adună în cușca unei alte maimuțe pentru o porție zdravănă de glume de autobază, cantități industriale de bere îndoielnică și sesiuni de urlete. Apoi, după primele 3-4 beri, inevitabil, apare și întrebarea…
Și aici intervin eu, căci astăzi Mănânc pentru tine la Tacos Factory, tocmai pe Bulevardul Basarabia nr.80, la vreo două stații distanță de Arena Națională. Bulevardul Basarabia este, probabil, unul dintre cele mai urâte bulevarde din București, dar acum vorbim despre Tacos Factory, singurul loc din București cu French Tacos. Ce este un french tacos întrebi? Un french taco este un specimen de fast-food care constă într-o tortilla îndesată cu cartofi prăjiți, brânză, carne și diferite tipuri de brânzeturi. Deși numele sugerează altfel, french tacos seamănă mai mult cu un burrito sau cu o șaorma decât cu un taco tradițional. E chiar departe de un tacos tradițional.
Fast food de cartier, clasic, aerisit, curat, nimic pretențios. Aici vii să îți potolești repede foamea și s-o tai din loc. Găsești și udătură, gen Coca-Cola la jumate, nu la ciob. Când am ajuns eu, localul era gol, dar comenzile de pe Glovo și Bolt intrau non stop. Bing! Bing! Bing!
Cu cordon bleu, crispy chicken, cheddar, usturoi, andalouse, mozzarella și ceapă crunchy. Un sendviș de dimensiuni considerabile, bine împachetat, strâns, cu cartofi de casă, tăiați la mână, chestie pe care am apreciat-o. Aș vrea să spun că e șaorma, dar nu e. N-are salată, n-are sosurile alea greuțe. E un senviș sățios, mare de băgat la maț când ești pe fugă sau la fifa cu băieții.
Cu crispy chicken, piept de pui pe grill, andalouse și brazil și bacon.
Dintre cele 3, Rio mi-a plăcut cel mai mult. Baconul, respectiv sosurile andouluse și brazil se pupă mai bine în toată combinația asta cu piepe de pui pe grătar și crispy chicken. Consider că o combinație cinstită, ușor de mâncat și de manevrat. Manevrabilitatea este un atuu foarte bun. Chestia asta nu curge pe jos, nu-ți scapă frunze, sosuri. Toate ingredientele stau țapăn, la locul lor. Îmi place.
Cu porție triplă de crispy chicken strips, sweet chilli, maioneză, mozzarella sticks, brânză topită, cheddar și gorgonzola.
Are aproape 1 kilogram abominația asta. Godzilla senvișurilor. Mult, cum îi place românului, o provocare pe care trebuie s-o împarți cu 3 prieteni. E varianta cea mai brânzoasă dintre toate senvișurile și, în ciuda prețului destul de mărișor băiatul de la casă mi-a zis că e în top 3. Eu nu zic să-ți iei New York neapărat, zic doar că poți încerca, spre exemplu Rio, să vezi cum e sau să ții minte locul ăsta pentru următoarea sesiune de Fifa cu prietenii.
Ce-am făcut cu atâta mâncare? Am luat la pachet și am făcut fericiți încă doi inși, cărora le și mulțumesc pentru ajutor.
Total Tacos Factory: 167 lei
O să mai mănânc de la Tacos Factory: Dacă or să vrea și băieții, sigur că vom comanda.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
O notă frumoasă și pentru toaleta localului, foarte curată. Modestă, dar curată. Bravo!
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București
Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel
Mâncare aproape ca la nonna acasă. Italienescul Da Giulio, unde româna e a 2-a limbă vorbită