Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory

susținut de
22 mart. 2024
1916 Afișari
Singurul loc cu french tacos din București. Furajul perfect pentru serile de Fifa cu băieții, la Tacos Factory

Povestea mea despre Tacos Factory începe cu un link. Ascultam deunăzi podcastul Corinei Dima, Vorbe-n Bucate, cu Adriana Sohodoleanu și chef Radu Dumitrescu, cel din urmă zicând la un moment dat: „Mâncarea trebuie sa aibă un context”. Perfect adevărat, mi-am zis. Nu vreau să duc aceste vorbe înțelepte în derizoriu, departe de mine gândul acesta, Doamne mă fer’, dar și serile de Fifa cu băieții sunt tot un context. Nu? Sigur că e vorba de un context special. Un context în care niște maimuțe scăpate din jugul măritișului și care nu s-au mai văzut de țâșpe zile, săptămâni, sau luni, se adună în cușca unei alte maimuțe pentru o porție zdravănă de glume de autobază, cantități industriale de bere îndoielnică și sesiuni de urlete. Apoi, după primele 3-4 beri, inevitabil, apare și întrebarea…

Mâncăm și noi ceva? Niște tacos, o șaormă, o pizza?

Și aici intervin eu, căci astăzi Mănânc pentru tine la Tacos Factory, tocmai pe Bulevardul Basarabia nr.80, la vreo două stații distanță de Arena Națională. Bulevardul Basarabia este, probabil, unul dintre cele mai urâte bulevarde din București, dar acum vorbim despre Tacos Factory, singurul loc din București cu French Tacos. Ce este un french tacos întrebi? Un french taco este un specimen de fast-food care constă într-o tortilla îndesată cu cartofi prăjiți, brânză, carne și diferite tipuri de brânzeturi. Deși numele sugerează altfel, french tacos seamănă mai mult cu un burrito sau cu o șaorma decât cu un taco tradițional. E chiar departe de un tacos tradițional.

Cine a inventat french tacos?

La fel ca scandalul eclerurilor de la noi, și în acest caz există o dispută. Unele surse spun că a fost inventat în anii 2000 de frații Abdelhadi și Mohammed Moubarek, originari din Maroc, în kebăbăria lor din Savoie, Franța. Alte surse îl dau ca părinte fondator al French Tacos pe Mohamed Soualhi, fondatorul lanțului Tacos Avenue (fost Tacos King), care a inventat acest gen de senviș undeva pe la începutul anilor 2000, la Lyon. În definitiv, cui îi pasă? Dacă e învelit într-o lipie, are cartofi, pui sau vită și niște sosuri, înseamnă că e…

Ce-am făcut eu? Am cumpărat 3 astfel de French Tacos, ca să văd ce gust au. Poți vedea și tu toate sortimentele aici, ca să știi cu ce ai de-a face.

Interior Exterior Tacos Factory

Fast food de cartier, clasic, aerisit, curat, nimic pretențios. Aici vii să îți potolești repede foamea și s-o tai din loc. Găsești și udătură, gen Coca-Cola la jumate, nu la ciob. Când am ajuns eu, localul era gol, dar comenzile de pe Glovo și Bolt intrau non stop. Bing! Bing! Bing!

Tacos Factory de pe Bulevardul Basarabia

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine de la Tacos Factory

Majoritatea senvișurilor au nume de capitale europene și vin în 3 mărimi: M, L sau XL. Eu am ales București, Rio și New York. New York este cel mai scump, costă 75 de lei și e de mărimea unui bebeluș născut după termen. Imens. Îți trebuie două zile să-l dai gata.

Bucharest | 46 lei

Cu cordon bleu, crispy chicken, cheddar, usturoi, andalouse, mozzarella și ceapă crunchy. Un sendviș de dimensiuni considerabile, bine împachetat, strâns, cu cartofi de casă, tăiați la mână, chestie pe care am apreciat-o. Aș vrea să spun că e șaorma, dar nu e. N-are salată, n-are sosurile alea greuțe. E un senviș sățios, mare de băgat la maț când ești pe fugă sau la fifa cu băieții.

Rio | 46 lei

Cu crispy chicken, piept de pui pe grill, andalouse și brazil și bacon.

Dintre cele 3, Rio mi-a plăcut cel mai mult. Baconul, respectiv sosurile andouluse și brazil se pupă mai bine în toată combinația asta cu piepe de pui pe grătar și crispy chicken. Consider că o combinație cinstită, ușor de mâncat și de manevrat. Manevrabilitatea este un atuu foarte bun. Chestia asta nu curge pe jos, nu-ți scapă frunze, sosuri. Toate ingredientele stau țapăn, la locul lor. Îmi place.

New York | 75 lei

Cu porție triplă de crispy chicken strips, sweet chilli, maioneză, mozzarella sticks, brânză topită, cheddar și gorgonzola.

Are aproape 1 kilogram abominația asta. Godzilla senvișurilor. Mult, cum îi place românului, o provocare pe care trebuie s-o împarți cu 3 prieteni. E varianta cea mai brânzoasă dintre toate senvișurile și, în ciuda prețului destul de mărișor băiatul de la casă mi-a zis că e în top 3. Eu nu zic să-ți iei New York neapărat, zic doar că poți încerca, spre exemplu Rio, să vezi cum e sau să ții minte locul ăsta pentru următoarea sesiune de Fifa cu prietenii.

Ce-am făcut cu atâta mâncare? Am luat la pachet și am făcut fericiți încă doi inși, cărora le și mulțumesc pentru ajutor.

Total Tacos Factory: 167 lei

O să mai mănânc de la Tacos Factory: Dacă or să vrea și băieții, sigur că vom comanda.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

O notă frumoasă și pentru toaleta localului, foarte curată. Modestă, dar curată. Bravo!

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies