Singurul candidat a câștigat. Nicolae Ciucă este noul președinte PNL

10 apr. 2022
137 Afișari
Singurul candidat a câștigat. Nicolae Ciucă este noul președinte PNL
Singurul candidat a câștigat. Nicolae Ciucă este noul președinte PNL | Sursă foto: Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales astăzi, 10 aprilie 2022, președinte al Partidului Național Liberal (PNL). Candidatura acestuia a fost depusă miercuri, în ultima zi în care se putea face acest lucru.

Nicolae Ciucă noul președinte PNL

Nicolae Ciucă a fost votat duminică, în funcția de președinte al PNL în cadrul Congresul Extraordinar al partidului. Acesta nu a avut nici un oponent în cursa pentru rolul de lider al partidului.

Rezultatul votului a fost anunțat de către liberali. Nicolae Ciucă a primit 1060 de voturi pentru, dintr-un total de 1120 de voturi exprimate. Au existat 60 de voturi anulate și 159 de voturi neexprimate.

Premierul Ciucă le-a transmis mulțumiri celor ce s-au prezentat astăzi, în ziua de Florii, la congres și celor ce l-au votat. Iată declarația noului președinte al PNL:

Mulțumesc celor care au venit astăzi, în ziua de Florii, celorlalți care au venit de pe întreg cuprinsul țării, diasporei vreau să îi mulțumesc foarte mult și m-aș bucura să fie la fel de uniți și la fel de dinamici cum au fost astăzi și să arate lumii că PNL, că România are spirit, are voință, are potențial, are capacitate, are resursă umană să nu ne fie teamă că nu putem să ne angajăm la orice efort și la orice obiectiv pe care ni-l propunem împreună cu tot ceea ce înseamnă valorile UE și în care valorile noastre naționale să poată își poată facă simțită relevanța.

„Am decis să îmi asum această responsabilitate”

Biroul Executiv al liberalilor a stabilit o derogare de la statutul partidului cu o zi înainte ca Nicolae Ciucă să-și depună candidatura. Aceasta a fost necesară deoarece statutul specifica că doar membrii de partid cu o vechime de cel puțin cinci ani, pot candida pentru funcția de președinte. Nicolae Ciucă fiind înscris în PNL din 2020.

După depunerea candidaturii Ciucă declara:

„Am decis să îmi depun moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL. Am decis să îmi asum această responsabilitate după o discuție pe care am avut-o cu colegii. (…) PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei buni primari din țară și poate ajunge primul partid din România”

Florin Cîțu s-a depus demisia din funcția de președinte al Partidului Național Liberat în data de 2 aprilie 2022.

„Tot ceea ce am făcut în această funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și această funcție de președinte PNL, am luat decizii pentru binele României. Am spus că sunt măsuri, și dacă eram ascultat astăzi nu aveam aceste probleme, dar sunt măsuri care vor avea efect de bumerang, știm foarte bine că așa se întâmplă. Am corectat, când am preluat guvernarea României în 2019, probleme care s-au acumulat între 2017 și 2019. Din păcate, văd iarăși același ritm”, a declarat Florin Cîțu.

Cookies