ÎN BUCUREȘTI

Singura instituție din România în care se putea face transplant de plămâni, cea din București, a rămas fără acreditare

În România nu se mai poate face transplant de plămâni. Singura instituţie care făcea transplanturi, cea din Capitală, de la Spitalul Sfânta Maria, nu mai are acreditare.

Singura instituție din țară în care se putea face transplant de plămâni nu a prelungit acreditarea, motiv pentru care România a parafat un acord cu Italia pentru transplantul pulmonar.

Singurele transplanturi de plămân din România s-au făcut la Spitalul Clinic Sfânta Maria din Bucureşti, însă autorizaţia de funcţionare a expirat pe 10 martie anul acesta şi nu a mai fost reînnoită, informează AlephNews. Pentru cei cinci români care sunt pe lista de aşteptare pentru un plămân s-a găsit soluția temporară ca aceștia să meargă în Italia.

Pentru alți posibili pacienți, procedurile sunt mult mai complicate, notează sursa citată. Aceștia se lovesc de birocraţie şi timpi mari de aşteptare.

„Cât timp centrul este în curs de reacreditare, pacienţii au beneficiat de un acord între agenţia de transplant şi agenţia de transplant italiană prin care aceşti pacienţi pot fi transplantaţi în Italia”, a explicat Radu Zamfir, director al Agenției Naționale de Transplant.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button