Sindicatul TAROM: Din 23 august, niciun avion al companiei nu va mai decola între orele 4:00 și 7:00

18 aug. 2022
992 Afișari
Sindicatul TAROM: Din 23 august, niciun avion al companiei nu va mai decola între orele 4:00 și 7:00
Sindicatul TAROM: Din 23 august, niciun avion al companiei nu va mai decola între orele 4:00 și 7:00 | SURSA FOTO: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Aveați vreun zbor planificat să zicem de pe Otopeni, cu un avion Tarom, undeva în viitorul foarte apropiat, cum ar fi săptămâna viitoare? Dacă era un zbor foarte matinal, nu va mai fi. Sindicatul Unit TAROM strânge semnături pentru declanșarea  conflictului colectiv de muncă la TAROM.

Sindicatele TAROM anunță proteste

Și încep și protestele. Mai întâi, grevă de avertisment, anunță sindicatele companiei.

Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloţi, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, două zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale.

Într-un comunicat trimis agenției Agerpres, sindicaliştii TAROM spun că negociază un nou contract colectiv de muncă încă din  23 iunie 2022, că termenul agreat pentru finalizarea discuțiilor era 23 august și că, în tot acest timp, părțile n-au reușit să ajungă la un acord convenabil pentru sindicate:

Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT).

Sindicaliștii amenință că greva generală

Prin comunicatul de azi, sindicatele companiei aviatice de stat transmit, practic, un ultimatum conducerii:

Dacă până la data de 23 august 2022  nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale.

Acum o lună, sindicaliştii de la TAROM au organizat un protest în faţa sediului companiei din Otopeni, nemulţumiţi de faptul că administraţia companiei nu le aprobă majorarea salarială pe care au cerut-o. Ei cer, încă din primăvară, majorarea salariilor cu 35%.  De 11 ani, TAROM, care este o companie de stat, este în pierdere an după an.

Cookies