ȘTIRI

Sindicatele RATB denunţă „jaf şi incorectitudine”. Achiziţii la preţuri mari şi calitate proastă

„Sindicatele afiliate vă prezintă situaţia  de la RATB: management defectuos, abuziv cu efect negativ asupra întregii activităţi a RATB, angajarea banului public în condiţii păguboase. Exemplu: achiziţii de piese şi materiale la preţuri exagerate de cateva ori mai mult decât, preţul pieţei, contracte de achiziţii de materiale pentru protecţia muncii: săpunuri, bocanci, prosoape, mănuşi etc, de o calitate îndoielnică şi cu costuri foarte mari”, se precizează într-una dintre petiţiile trimise de angajaţii Regiei, scrie evz.ro.

Potrivit unui raport întocmit în cadrul Comisiei Tehnice de Transport, sunt multe maşini care zac în garaje. “La departamentele de exploatare sunt maşini care sunt lipsite de acumulatori, cauciucuri. De multe ori, cauciucurile care au fost luate nu au fost de calitate, conform criteriilor tehnice prevăzute de normele europene, au fost luate de multe ori cauciucuri chinezeşti”, a explicat alesul general Ion Stan, membru al Comisiei de Transport.

O altă problemă ridicată de sindicalişti de angajaţii Regiei este dispariţia autobuzelor DAF. Potrivit acestora, au fost casate autobuze DAF, dar şi alt tip, cu doar 1.000-2.500 de euro.

“Păi dacă calculăm cateva tone pe care le are un autobuz DAF mi se pare că nu scoatem nici banii pe fier vechi”, a explicat Stan, care a adăugat că va cere o comisie de control la Regie, pentru a evalua cum a fost condusă Regia în ultimii ani. Potrivit unor surse din cadrul RATB, autobuzele ar fi fost vandute pe vremea cand fotoliul de director general era ocupat de Adrian Criţ.

Angajaţii s-au mai plans că nu au primit apă în această vară, de legea spun că atunci cand este caniculă, angajatorul trebuie să asigure apă potabilă pentru fiecare salariat.

De exemplu, cei care lucrează în autobaza Titan au primit apă doar pe hartie, susţine Ion Stan. “Noi avem sesizare de la sindicat că nu s-a dat apa efectiv, ea apare dată doar pe hartie. Mai mult, există 50 de tone de apă  în bază care a fost plătită, dar nu a fost distribuită. Practic acum, cine se face vinovat, să meargă la puşcarie, că oamenii aia au fost văduviţi la 40 grade, pe caldură să nu ia apă minerală, conform contractului colectiv de muncă”, a replicat alesul general.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button