Sindicalistul Ion Rădoi încasează venituri mai mari decât Iohannis sau directorul Metrorex

10 mai 2021
144 Afișari
Sindicalistul Ion Rădoi încasează venituri mai mari decât Iohannis sau directorul Metrorex

In Rădoi, liderul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), primește lunar, în conturi, o sumă mai mare decât salariul directorului Metrorex și chiar al președintelui Klaus Iohannis. Informațiile stau scrise chiar în ultima sa declarație de avere depusă în 2020 la Agenția Națională de Integritate.

Ultima declarație de avere depusă în 2020 de Ion Rădoi arată că liderul organizației Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) încasează lunar, din banii strânși în principal din cotizațiile membrilor de sindicat, aproximativ 4.000 de euro, o sumă cu aproape 1.000 de euro mai mare decât cea a președintelui Klaus Iohannis sau a directorului Metrorex.

Câți bani încasează lunar |on Rădoi

Astfel, potrivit documentului, în 2019, Ion Rădoi a avut un venit anual de 227.882 de lei., adică acesta ar fi încasat lunar, suma de 3.857 de euro în mână, spre deosebire de salariul șefului statului, care este de 3.041 de euro pe lună, scrie buletindebucurești.

Mai mult, salariul lui Ion Rădoi este mai mare și decât cel al directorului general al Metrorex și a șefilor de servicii din companie care câștigă net aproximativ 2.800 de euro, respectiv 2.300 de euro.

De asemenea, documentul mai arată că toate veniturile din “Salariul pentru funcția de Președinte+indemnizația sindicală” din 2019 sunt duble față de anul anterior. În 2018 Ion Rădoi a câștigat 1.892 de euro pe lună, pentru aceași funcție și de la aceași sursă.

Dispoziție semnat de conducerea Metrorex

Buletin de București a descoperit o dispoziție internă semnată de conducerea Metrorex. Aceasta interzice efectuarea operațiunii prin care cotizațiile membrilor de sindicat sunt reținute la sursă de către compartimentele financiar contabile.

Mai exact, în contextul în care cotizația lunară a fiecărui membru de sindicat variază între 50 și 60 de lei pe lună, este nevoie de contribuția a 347 de salariați ai companiei de stat pentru a acoperi întreg salariul liderului de sindicat.

Ce salarii au ceilalți lideri de sindicat

Pe lângă Ion Rădoi, doar vicepreședintele Marian Artimon și-a mai declarat recent veniturile, așa cum spune legea.

Astfel, de la firma sindicatului, Sindomet Serv Com SRL, Marian Artimon a încasat suma 1.268 de euro, iar de la Metrorex, ca instructor instalații, aceași sumă. Mai exact, cu tot cu indemnizația de consilier general, Marian Artimon, a câștigat un salariu net de 2.739 de euro.

Declarație de avere ION RAD… by Cătălin Doscaș

 

Cookies