Sindicaliștii STB dau vina pe conducere și pe PMB pentru incidentul de vineri noapte, când o bucată de șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz. Directorul STB: Nu există niciun risc pentru călători

19 iun. 2023
17340 Afișari
Sindicaliștii STB dau vina pe conducere și pe PMB pentru incidentul de vineri noapte, când o bucată de șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz. Directorul STB: Nu există niciun risc pentru călători
Sindicaliștii STB dau vina pe conducere și pe PMB pentru incidentul de vineri noapte, când o bucată de șină de tramvai a străpuns podeaua unui autobuz. Directorul STB: Nu există niciun risc pentru călători | Sursă foto: Facebook -STB Tribuna angajatilor

Au apărut primele declarații ale sindicaliștilor STB  în ceea ce privește incidentul petrecut în București în noaptea de vineri spre sâmbătă. O bucată dintr-o șină a tramvai a perforat podeaua unui autobuz ce tocmai ieșise pe traseu.

Din acest motiv, anumiți șoferi au declarat că nu doresc să mai fie obligați să circule pe șinele de tramvai, deoarece răspunderea pentru siguranța călătorilor le aparține.

„Vinovați de producerea acestor evenimente sunt conducerea STB și PMB”

Sindicaliștii din cadrul STB acuză primăria și conducerea societății pentru incidentul ce a avut loc cu doar câteva zile în urmă. Aceștia consideră că nu au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța călătorilor din București.

Iată declarația dată de reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București pentru Antena 3 CNN:

În legătură cu evenimentul din noaptea 16/17.07.2023, când o bucată de cornier s-a arcuit la trecerea autobuzului și a intrat în podea, pot spune că astfel de evenimente s-au înmulțit, acestea putându-se finaliza cu accidentarea publicului călător. Legat de vinovăția conducătorului auto, acest lucru este exclus.

Vinovați de producerea acestor evenimente sunt conducerea STB-SA și reprezentantul Primăriei Capitalei responsabil cu transportul public care au decis ca autobuzele să circule pe calea de rulare a tramvaiului, fără a se asigura ca acest lucru să nu pună în pericol siguranța călătorilor.

N-au întreprins nimic după evenimentul grav când un cupon de linie a străpuns podeaua tramvaiului, rănind un călător.

În loc să se ocupe de remedierea problemelor căii de rulare, dânșii fac poze cu tramvaiele noi, se laudă cu proiecte de viitor, merg la simpozioane, însă realitatea este aceasta pe care o vedeți și dumneavoastră, deosebit de periculoasă.

Adrian Criț spune că nu există nici un pericol pentru călători

Incidentul a avut loc la orele dimineții, astfel că autobuzul de pe linia N109 nu avea călători. Din fericire, nimeni nu a fost rănit de bucata de șină ce a intrat prin podeaua autobuzului.

Cu toate că nu este prima dată când un astfel de incident are loc în Capitală, Adrian Criț, directorul STB, susține că nu există nici un motiv de îngrijorare pentru călători.

Acesta declarat că atâta vreme cât regulamentul intern este respectat, circulația autobuzelor pe șinele de tramvai reprezintă un avantaj pentru bucureșteni.

S-a stabilit o comisie tehnică de analiză a evenimentului, iar rezultatele acestei evaluări vor fi comunicate către presă. Rămâne de văzut în ce măsură anumiți angajați și-au făcut treaba vis a vis de întreținerea caii de rulare a tramvaiului. Pentru că, zi de zi, noi avem angajați care trebuie să intervină și tot ceea ce e neconform să repare.

Se circulă cu viteze mici, se circulă pe calea de rulare, acolo unde este posibil și unde infrastructură permite, tocmai pentru a veni în avantajul utilizatorilor și a avea un interval mic de succedare între vehicule.

În condițiile în care se respectă regulamentul intern și fișa postului, nu există niciun risc pentru călători.

În anul 2021 un călător a fost rănit în urma unui incident similar. Totul s-a petrecut pe trasul liniei 19. Podeaua tramvaiului a fost străpunsă de o bucată de șină din zona Nerva Traian din Capitală.

Călătorii i-au acordat primul ajutor bărbatului rănit, iar ulterior acesta a fost transportat la spital.

Cookies