Sindicaliştii ROMATSA negociază semnarea contractului colectiv de muncă, sâmbătă

de:
29 aug. 2015
1 Afișari
Sindicaliştii ROMATSA negociază semnarea contractului colectiv de muncă, sâmbătă

Controlorii de trafic aerian vor ca prin noul contract de muncă ce va fi încheiat să se revină la organigrama anterioară celei promovate de fostul director general al ROMATSA, Ion-Aurel Stanciu.

„Am stat vineri noaptea până la ora 2,00, la negocieri cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie şi cei ai Ministerului Transporturilor şi am stabilit să începem din nou sâmbătă negocierile. Nu am face toate aceste eforturi, un maraton incredibil, dacă nu ar fi deschidere din partea celor din CA. În principiu, am rezolvat cel mai grav lucru, respectiv să nu trecem în CCM acea organigramă ilegală, abuzivă şi care ne-ar fi dus in faliment în doi ani de zile. Trebuie găsite soluţii aici pentru că vrem un CCM cu organigrama veche, celei care era înaintea organigramei care a intrat în vigoare la 1 martie. A fost un lucru greu de rezolvat, dar am reuşit azi noapte ca CA să aprobe vechea organigramă”, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, Gabriel Tudorache, preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR).

Ameninţat cu greva generală şi supus unor presiuni din partea sindicaliştilor, Ion Aurel Stanciu , directorul general al ROMATSA, a demisionat. Sindicaliştii au anunţat că, marţi, 1 septembrie 2015, va avea loc o grevă generală a controlorilor de trafic, astfel că două treimi din zboruri ar putea fi ţinute la sol.  

Liderul sindical a afirmat că în prezent se caută soluţii pentru solicitarea referitoare la angajaţii puşi pe diferite funcţii de fostul director general, cu salarii mult mai mari, dar şi la cea privind vârsta de pensionare a controlorilor de trafic.

„Mai avem divergente şi pe punctul 14, care este extrem de greu. El vizează sporurile pentru acele persoane care s-au lăsat mituite, care au fost puse în diferite funcţii şi au fost angajate cu contracte de muncă individuale, pe salarii mult mai mari şi deţin acte adiţionale semnate de Ion Stanciu şi nu este normal să se ducă până la pensie cu aceste sume. Rămâne şi punctul cu vârsta de pensionare de 55 ani. Din câte am văzut, există deschidere din partea CA, iar acest lucru înseamnă că discuţiile sunt pe drumul cel bun”, a adăugat liderul Tudorache.

Cookies