Sindicaliștii din Educație, nemulțumiți de noua propunere a ministrului Muncii

de:
29 mai 2016
0 Afișari
Sindicaliștii din Educație, nemulțumiți de noua propunere a ministrului Muncii

Noi discutii in acest sens vor avea loc luni, insa acestia au anuntat ca nu renunta la protestul din 1 iunie,

„S-a propus o crestere medie de 5% in invatamant aplicata de la 1 ianuarie 2017, dar nu am ajuns la pace pentru ca dorinta noastra este de a avea o crestere medie de 10% de la 1 ianuarie 2017. Exista deschidere si vointa, dar cu putinta financiara mica, pentru ca anvelopa financiara oferita de Ministerul Finantelor este redusa. Domnul ministru al Muncii spune ca s-a suplimentat cu vreo 200 de milioane de lei pentru a se putea face loc si Educatiei cu aceste cresteri de la 1 ianuarie 2017, dar noi avem o alta tinta, pentru ca stim necesitatile si framantarile sistemului si ce inseamna sa dai 5% la salarii foarte foarte mici”, a declarat, sambata, pentru Agerpres.ro, liderul Federatiei Sindicale din Invatamantul Superior Alma Mater, Anton Hadar.

Acesta a afirmat ca si-ar fi dorit ca Executivul sa vina si cu anumite corectii salariale „mai consistente” mai ales pentru cei aflati la inceput de cariera, insa vor ramane deschisi dialogului, mai ales ca luni dimineata va mai avea loc inca o intalnire cu reprezentantii Ministerului Muncii.

„Suntem deschisi dialogului si vom veni luni la prima ora ca sa gasim o varianta mult mai buna pentru Educatie. S-au facut pasi mici, dar insuficienti ca sa spunem ca lucrurile sunt rezolvate. De asemenea, nici nu se pune problema renuntarii la protestul din 1 iunie, acesta merge mai departe fara nicio o ezitare (…) Noi avem o varianta care sa fie cat de cat mai apropiata de asteptarile noastre si speram ca si Ministerului Muncii sa primeasca mai multi bani, ca sa se ajunga la un echilibru. (…). Ne-am aratat deschisi unei noi intalniri luni dimineata pentru a vedea ce se intampla in urma consultarilor cu toti colegii nostri pe tema acestei noi propuneri. Le vom trimite in aceasta seara si ii lasam sa isi exprime punctul de vedere”, a spus Hadar.

El a precizat ca noua propunere prevede introducerea sporului de doctorat tuturor acelora care nu l-au avut dupa 2010, ceea ce este „evident un progres pentru ca vom termina cu acele procese in instante pentru recuperarea acestui spor”.

La finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, presedintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat, la randul sau, ca este nemultumit de propunerea avansata, insa apreciaza faptul ca „Guvernul isi da tot interesul pentru identificarea unor solutii care sa conduca la detensionarea situatiei din sistem de invatamant preuniversitar si universitar”.

Cookies