Sindicaliştii din CFR au pichetat și miercuri sediul Ministerului de Finanţe

de:
17 iul. 2013
1 Afișari
Sindicaliştii din CFR au pichetat și miercuri sediul Ministerului de Finanţe

Aproximativ 250 de sindicalilşti de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au protestat la sediul Ministerului de Finaţe, nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, informează Rtv.net.

Acţiunea de protest a avut loc în timp ce la Ministerul de Finanţe erau discuţii cu experţii FMI. Protestatarii au scandat, timp de aproape trei ore, mesaje la adresa conducerii Ministerului de Finanţe, a Fondului Monetar Internaţional şi a preşedintelui Traian Băsescu, unii dintre ei având în mâini fotografii cu directorul general al FMI, Christine Lagarde.

O delegaţie a sindicaliştilor a fost invitată la discuţii în sediul Ministerului de Finanţe, însă după doar câteva minute, în care li s-a repetat mesajul transmis şi marţi, că nu sunt bani, discuţia s-a încheiat.

Marți, surse sindicale declaraseră că 2.500 de angajaţi ai CFR Marfă vor fi daţi afară după preluarea companiei de către Grup Feroviar Român (GFR), dar si ca alti 2.000 de angajaţi, de la CFR Călători şi CFR SA se vor afla in aceeasi situatie.

Sindicaliştii de la CFR au solicitat, miercuri, prin protest, reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.

Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că programul de lucru al celor care nu vor disponibilizaţi ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, cu o reducere de 20 la sută a salariului.

Ministerul Transporturilor a arătat insa, într-un comunicat de presă, că prin semnarea contractului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA nu este prevăzută nicio înţelegere oficială referitoare la disponibilizarea salariaţilor.

Cookies