Sindicaliştii din cercetare pichetează Palatul Parlamentului

de:
26 oct. 2010
0 Afișari
Sindicaliştii din cercetare pichetează Palatul Parlamentului

Manifestaţia de marţi este a doua pe care o organizează în această lună sindicaliştii din Cercetare, după ce, pe 6 octombrie, aceştia au pichetat sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, scrie Ziare.ro.

Angajaţii din Cercetare spun că proiectul noii Legi a Educaţiei dezavantajează cercetarea. Ei cer ca aceasta să fie un domeniu separat pentru a evita astfel direcţionarea către universităţi a banilor destinaţi cercetării.

Nici sindicaliştii din Învăţământ nu renunţă la proteste. Sindicaliştii din sectorul 1 din Capitală fac grevă japoneză, în semn de solidaritate cu învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată în greva foamei de 63 de zile. Dascălii poartă, pe tot timpul protestului, banderole albe pe braţe.

Ziua şi protestul în Bucureşti. Luni, de ziua Armatei Române, rezerviştii au demonstrat în faţa Palatului Cotroceni unde au ars fotografii ale preşedintelui Traian Băsescu. Militarii în rezervă sunt nemulţumiţi de măsurile luate de actuala putere şi de starea deplorabilă în care se află forţele armate ale României.

Punctul culminant urmează să fie însă miercuri, în ziua când Parlamentul dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, când cele cinci confederaţii sindicale organizează un miting de amploare la care vor lua parte, potrivit estimărilor, 80.000 de oameni.

Cookies