Sindicaliștii de la metrou anunță un protest. 200 de persoane sunt așteptate marți în fața Ministerului Transporturilor

14 mai 2023
622 afișări
Sindicaliștii de la metrou anunță un protest. 200 de persoane sunt așteptate marți în fața Ministerului Transporturilor
Sindicaliștii de la metrou anunță un protest. 200 de persoane sunt așteptate marți în fața Ministerului Transporturilor | Sursă foto: Inquam Photos_Octav_Ganea

Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a anunțat că marți, în data de 16 mai 2023, va organizat un protest, în cazul în care va primi aprobate de la PMB. Acesta va avea loc în fața clădirii Ministerului Transporturilor din București, la intrarea în parcul Gării de Nord.

UPDATE, 15 mai 2023, ora 15:07: Sindicaliștii de la metrou nu au confirmat protestul până la ora scrierii acestei actualizări, însă informația a fost distribuită de Jandarmeria Capitalei, potrivit clubferoviar.ro.

Astfel, conform sursei citate, marți și miercuri (16 și 17 mai 2023), între orele 14:00 – 15:00, vor avea loc adunări publice de protest organizate de USLM (Unitatea – Sindicatul Liber Metrou).

Marți, 16 mai, sindicaliștii de la metrou vor protesta în parcarea din fața sediului Ministerului Transporturilor. Miercuri, 17 mai, adunarea publică de protest se va muta la sediul Guvernului României, în Piața Victoriei.

Știrea inițială

Sindicaliștii de la metrou anunță un protest – marți

În săptămâna următoare, sindicaliștii de la metrou doresc să organizeze un protest în cadrul căruia vor picheta Ministerul Transporturilor din București. Adunarea publică va avea loc către orele 14:00-15:00, conform unor surse ale B365.ro.

Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) se așteaptă ca la această adunare publica să ia parte aproximativ 200 de persoane.

Sindicatul cere Primăriei Capitalei și Jandarmeriei Române luarea următoarelor măsurilor pentru a asigura buna desfășurare a pichetului de protest:

  • Protejarea perimetrului din fața Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pe perioada desfășurării protestului.
  • Izolarea și protejarea perimetrului pe timpul depunerii unor acte oficiale la Ministerul Transporturilor.
  • Acceptarea folosirii unui sistem de sonorizare.

Te-ar mai putea interesa și: 

Care sunt motivele pentru care se iese în stradă

Sindicaliștii au anunțat și care sunt motivele pentru care ar urma să iasă în stradă zilele următoare. Chestiunile ce în nemulțumesc pe angajații Metrorex sunt:

  • Neaplicarea prevederilor Contractul colectiv de muncă- Metrorex tuturor salariaților societății, contrat prevederilor Legii nr. 367/2022 și a Codului Muncii Actualizat,
  • Deficitul de personal și deficitul de finanțare, atragerea unui semnal de alarmă asupra riscului major în blocarea activității metroului bucureștean
  • Neaplicarea bonusurilor prevăzute de Contractul colectiv de muncă – Metrorex deși din punct de vedere bugetar acestea ar putea fi suportate,
  • Nerespectarea prevederilor Legii 195/2020 – Statutul Personalului feroviar,
  • Interzicerea dreptului la negociere, faptă ce contravine prevederilor Legii 367/2022.

Cererea pentru aprobarea acestui protest a fost trimisă către Primăria Capitalei în cursul săptămânii ce tocmai trece astăzi, de către Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM). Rămâne de văzut dacă PMB va aproba această manifestație publică.

Cookies