Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva. Contractul colectiv de muncă al angajaților Metrorex a expirat, iar negocierile au eșuat

08 iun. 2023
938 Afișari
Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva. Contractul colectiv de muncă al angajaților Metrorex a expirat, iar negocierile au eșuat
Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva. Contractul colectiv de muncă al angajaților Metrorex a expirat, iar negocierile au eșuat | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Negocierile în ceea ce privește contractul colectiv de muncă al angajaților de la metrou nu au dus la nici un rezultat, astfel că, sindicaliștii amenință cu greva. Ultima zi de valabilitate a contractului personalului Metrorex a fost 7 iunie 2023.

Angajații de la metrou ar putea intra în grevă

Noi proteste ar putea avea loc în Capitală, de data protagoniștii fiind angajații din cadrul Metrorex. Aceștia, asemenea profesorilor și angajaților din sănătate, solicită majorarea salariilor, după ce negocierile noului contract colectiv de muncă au eșuat.

Conform ClubFeroviar.ro, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou a transmis următoarea informare către membrii sindicatului pe rețelele interne:

De dimineață (marți, 6 iunie), am fost invitați la sediul Societății, să negociem. De bună credință și dorind să găsim rezolvarea, am mers la întâlnire.

Din păcate, administrația a comunicat același lucru, și anume acela că nu este în măsură sa înainteze o ofertă de creștere salarială, că încă se fac analize și calcule. Constatând ca administrația nu are un răspuns pentru niciuna din primele patru revendicări ale sindicatului, echipa USLM s-a retras, din nou, de la negocieri. De ce? Pentru că administrația nu știe când se plătesc drepturile din trecut, nu știe când se aplică prevederile procesului verbal din iunie 2022, când se acordă asigurările private de sănătate, când se acordă o creștere salarială.

Am atras atenția asupra faptului că în două zile expiră actualul CCM și sunt premisele declanșării unui conflict colectiv de muncă la metrou.

În acest sens, în perioada imediat următoare, USLM va distribui către membrii săi programul acțiunilor sindicale ce vor urma, precum și tabelele pentru greva de avertisment și pentru greva generală. Nu uitați că lupta este permanentă și doar uniți vom câștiga, pentru că unitatea este viitorul.

Te-ar mai putea interesa și: 

Contractul Colectiv de muncă a expirat pe 7 iulie

CCM al angajaților a fost valabil până ieri, 7 iunie 2023. Începând de astăzi, este necesară semnarea unui nou contract.

În cadrul negocierilor ce au avut loc pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă 2022-2023, sindicaliștii au obținut o majorare salarială de 7,5%. Anul acesta oamenii își doresc să obțină o măriri a veniturilor mai mare de atât.

Până la acest moment, situația nu a fost comentată de reprezentanții sindicatului, dar nici de către Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș.

În cazul în care membrii sindicatului nu vor fi mulțumiți de condițiile noului CCM, bucureștenii s-au putea confrunta cu o grevă care va paraliza orașul.

Cookies