Sindicaliștii de la Europol critică noile reguli pentru folosirea girofarului: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”

15 ian. 2022
300 Afișari
Sindicaliștii de la Europol critică noile reguli pentru folosirea girofarului: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”
Sindicaliștii de la Europol critică noile reguli pentru folosirea girofarului: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”

Sindicaliștii critică dur decizia luată de șeful Poliției Capitalei în ceea ce privește folosirea girofarului. Cel din urmă a anunțat că de acum în colo echipajele de poliție care sunt în misiune de urgență și folosesc girofarul și sirena, trebuie să anunțe acest lucru prin stație, la dispecerat.

Sindicaliștii de la Europol critică noile reguli pentru folosirea girofarului: „Dispoziție aberantă a șefului Poliției Capitalei”. Sindicaliștii declară că această decizie evidențiază prostia și va provoca întârzieri în misiuni.

Sindicaliștii de la Europol critică noile reguli pentru folosirea girofarului

Noua regulă de folosire a girofarului a fost luată după accidentul cumplit de joi, 13 ianuarie, provocat de mașina de poliție și care a dus la decesul unei fetițe în vârstă de 13 ani. Sindicaliștii susțin că măsura a fost luată pentru a acoperi incompetența din Poliție.

Aceștia spun că în momentul în care „scaunul se clatină” apar și deciziile aberante.

„Șeful Poliției Capitalei, pe care nu l-a văzut nimeni în aceste zile, se „acoperă” cu hârtii pentru a-și ascunde incompetența în modul de gestionarea a activității inexistente de pregătire a polițiștilor din subordine în domeniul conducerii defensive, care poate reprezenta și una din cauzele tragicului accident.”, declară Sindicatul Europol într-o postare pe pagina de Facebook.

O dispoziție vădit ilegală

Se pare că aceasta este o decizie ilegală, prin care polițiștii vor fi condiționați să comunice intervențiile de urgență către dispecer, prin stație. Dispecerul va nota informațiile despre folosirea girofarului într-o aplicație abia inventată.

„Iar șefii aflați în plimbare prin oraș, care vor vedea o autospecială folosind girofarul, sunt obligați să sune la dispecerat să verifice dacă este „implementată” utilizarea. Practic, în spatele fiecărui polițist care lucrează, vom avea o puzderie de șefi care îi vor verifica.”, declară sindicaliștii.

Această decizie va face ca timpul de reacție și intervenția la urgențe să crească. Vor apărea adevărate blocaje deoarece dispecerii nu vor face față, mai ales că nici în prezent nu fac față la zecile de raporate/statistici pe care trebuie să le facă. Sindicaliștii Europol declară că singurii care vor avea de suferit de pe urma acestei decizii birocratice vor fi cetățenii care se află la nevoie.

Cookies