ARHIVA B365

Sindicaliști: Dacă nu va creşte salariul minim, vom avea mişcări de stradă

Liderul CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, luni seară, după finalizarea discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit, că Guvernul a propus majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei, începând de la 1 mai 2016, motivând că este necesar un studiu care să analizeze impactul pe diferite judeţe sau anumite sectoare de activitate care să poată să absoarbă creşterea de 150 de lei a salariului minim.

„Din acest punct de vedere, mişcarea sindicală a spus clar că nu este de acord pentru că nu există nicio justificare, pentru că decizia se ia acum, adică azi-mâine şi, practic, odată decizia luată, studiul nu are niciun efect asupra problemei salariului minim, poate avea asupra măsurilor legislative de ajutorare a anumitor sectoare de activitate, asupra politicii fiscale, legate de locul de muncă, asupra instrumentelor legate de programe europene, care să ajute zonele sau sectoarele în dificultate. Dar, de fapt, nu există nicio argumentaţie logică legată de existenţa acestui studiu, după ce decizia oricum pe salariul minim este luată”, a precizat Hossu, la ieşirea de la consultări, potrivit Mediafax. 

Acesta a menţionat şi că reprezentanţii sindicatelor au venit şi cu o altă propunere privind majorarea salariului minim pe economie.

„Am repropus măcar o corecţie la pierderea pe care, de fapt, slariaţii o vor avea, în sensul în care pierderea de la 1.050 pe patru luni de zile până la 1200 de lei, cât ar trebui să se dea, să fie redistribuită pe următoarele luni, adică dacă se aplică de la 1 mai, să se aplice un salariu minim de 1.275 de lei, care este diferenţa de fond de salariu de-a lungul unui an pentru salariaţii aflaţi în această situaţie”, a explicat Bogdan Hossu.

Liderul sindical a subliniat că a anunţat reprezentanţii Guvernului că, dacă salariul minim pe economie nu va fi majorat de la 1 ianuarie 2016, vor avea loc acţiuni în stradă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button