SIMULĂRI EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasa a VIII-a încep LUNI simulările examenelor

de:
19 feb. 2016
1 afișări
SIMULĂRI EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. Elevii de clasa a VIII-a încep LUNI simulările examenelor

SIMULĂRI EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. SIMULĂRI EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A.  În anul şcolar 2015-2016, simularea examenelor naţionale (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a)se va desfăşura în perioada 22-24 februarie.

Simularea Evaluării Naţionale va începe astfel săptpâmăna viitoare, luni, şi se va încheia miercuri, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Simulările vor fi organizate pentru ca elevii să se familiarizeze cu rigorile unei evaluări naţionale, precum şi pentru optimizarea rezultatelor obţinute.

Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a:

– 22 februarie: Limba şi literatura română

– 23 februarie: Matematică

– 24 februarie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

 – 4 martie: afişarea rezultatelor.

SIMULĂRI EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. SIMULĂRI EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Subiectele vor fi elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora prevăzute în programele de examen pentru EN VIII, precizează Ministerul Educaţiei.

Pentru clasa a VIII-a, programa de examen este disponibilă aici, iar conţinuturile exceptate, adică acele teme care care nu se vor regăsi în subiecte, sunt publicate aici

Modele orientative de subiecte – subiectele folosite la simulările din anii precedenţi şi subiectele pe care absolvenţii claselor a VIII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011 – sunt disponibile pe subiecte.edu.ro.

SIMULĂRI EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. EVALUAREA NAŢIONALĂ 2016. SIMULĂRI EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Rezultatele pe care le vor obtine elevii la simulari vor fi analizate la nivelul fiecarei scoli, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei si sedinte cu parintii, in vederea imbunatatirii performantelor scolare.

Ordinul MENCS nr. 3069/2016 privind organizarea şi desfășurarea simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2015-2016 a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 67 din 29 ianuarie şi a intrat în vigoare la data publicării.

Cookies