SMART CITY

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI-a şi a XII-a. Ce se întâmplă cu notele de la SIMULARE

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI- aşi a XII-a. Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum şi optimizarea pregătirii elevilor.

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni, 7 martie, este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 8 martie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, 9 martie, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI- aşi a XII-a. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.
În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI- aşi a XII-a.

7 martie 2016 Simularea probei E)a): probă scrisă – Limba si literatura română
8 martie 2016 Simularea probei E)b): probă scrisă – Limba si literatura maternă
9 martie 2016 Simularea probei E)c): probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
10 martie 2016 Simularea probei E)d): probă scrisă – Proba la alegere a profilului si specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

SIMULARE BAC 2016, clasa a XII-a: MODELE DE SUBIECTE și BAREME GEOGRAFIE, conform EDU.RO 

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE și BAREME BIOLOGIE-ANATOMIE, conform EDU.RO 

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE ISTORIE, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO 

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE MATEMATICĂ, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE pentru SIMULARE BAC LIMBA ROMÂNĂ, CLASA A XI-A, A XII-A,EDU.RO

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI- aşi a XII-a. Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro<http://subiecte.edu.ro/>, încă din luna noiembrie a anului
trecut. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI- aşi a XII-a. Reamintim că anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de bacalaureat – clasa a XI-a – a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

SIMULARE EXAMEN BACALAUREAT 2016 clasele a XI- aşi a XII-a. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button