SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Elevii susțin marți SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA

de:
17 feb. 2014
0 Afișari
SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. Elevii susțin marți SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Simularea va incepe la ora 9:00, cand se deschid plicurile sigilate cu subiectul multiplicat, iar timpul pentru rezolvarea subiectelor este de 2 ore. Corectarea lucrarilor se realizeaza in centre zonale organizate de inspectoratele scolare, constituite din profesori din localitatea in care s-a organizat centrul. Rezultatele obtinute de elevi la simularile nationale nu se contesta. Notele nu se trec in catalog, scrie hotnews.ro.

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Simularea la Limba si literatura romana – Evaluarea Nationala 2014 – incepe la ora 9:00, iar accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30. Timpul destinat rezolvarii subiectelor este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.

Supravegherea elevilor va fi facuta de un alt profesor decat cel care preda Limba si literatura romana, se arata in Procedura privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2013-2014.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti precizeaza ca fiecare scoala „va asigura functionarea sistemelor de supraveghere video in salile de concurs”, pentru fiecare zi de simulare. De asemenea, „se va asigura monitorizarea video in sala de multiplicare a subiectelor, sala comisiei (la preluarea si numerotarea lucrarilor, repartizarea lucrarilor catre evaluatori), salile organizate pentru evaluarea lucrarilor scrise”.

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Elevii trebuie sa fie in sala de clasa in intervalul 8:00-8:30, cand vor fi distribuiti pe sali conform unei repartizari afisate pe usa fiecarei sali de clasa. Dupa ora 8:30, elevii de clasa a VIII-a care sustin simularea nu mai au drept de a parasi sala de examen pana la primirea subiectelor, si nu mai devreme de 10:30.

Repartizarea elevilor in salile de concurs se face in ordine alfabetica, cate 1 elev in banca. Elevii vor fi supravegheati de 2 asistenti, de alta specialitate decat Limba si literatura romana. „In cazul abaterilor, elevul poate fi sanctionat prin scaderea notei la purtare”, precizeaza ISMB.

Evaluarea lucrarilor scrise se face pe grupe de scoli, astfel incat profesorii de Limba si literatura romana sa nu evalueze lucrarile propriilor elevi, se mai arata in Regulamentul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Fiecare lucrare va fi evaluata de o echipa de 2 evaluatori, iar echipele de evaluatori vor fi stabilite prin tragere la sorti. In cazul inregistrarii unor diferente mai mari de 1 punct intre cei doi evaluatori, ei vor discuta, in prezenta presedintelui de comisie, modul de acordare a punctajelor si vor cadea de acord asupra notei finale.

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014. SIMULAREA LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA. Evaluarea Nationala –CALENDAR SIMULĂRI

18 februarie 2014 SIMULARE LIMBA SI LITERATURA ROMANA – proba scrisa
19 februarie 2014 SIMULARE MATEMATICA – proba scrisa
20 februarie 2014 SIMULARE LIMBA SI LITERATURA MATERNA- proba scrisa
7 martie 2014 Afisarea rezultatelor

Cookies