ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Simulare de incendiu la Primăria Sectorului 5. Piedone s-a implicat direct. Angajaţii, neinstruiţi pentru a evacua clădirea în timp util

O simulare de incendiu a avut loc, marţi, la Primăria Sectorului 5, din care a reieşit că angajaţii sunt neinstruiţi să evacueze clădirea în timp util, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

„Deşi clădirea are autorizaţie şi aviz ISU, ultimul plan de intervenţie în caz de incendiu pentru spaţiul în care Primăria Sectorului 5 îşi desfăşoară activitatea a fost elaborat în 27 august 2019. Clădirea a fost evacuată complet după aproximativ 9 minute, timp în care unii angajaţi nu ştiau ce au de făcut, iar alţii îşi strângeau lucrurile, nerespectând măsurile ce se impun în cazul unei astfel de situaţii. Mai mult, unele persoane nici măcar nu au părăsit biroul, până când Primarul Sectorului 5 şi directorul Poliţiei Locale Sector 5 nu le-au solicitat personal acest lucru”, a precizat Primăria Sectorului 5.

Piedone s-a implicat direct

Odată cu reluarea cursurilor în şcoli, vor fi făcute astfel simulări de incendiu şi în instituţiile de învăţământ. Primarul Cristian Popescu Piedone a dispus ca un angajat al Poliţiei Locale să fie cel care va declanşa alarmele de incendiu la câte 3-4 şcoli într-o singură zi, o dată la 30 de zile, fără ca reprezentanţii instituţiilor de învăţământ să fie anunţaţi în prealabil.

„Este foarte important ca elevii să fie instruiţi şi să ştie ce au de făcut în caz de incendiu. Acesta este motivul pentru care vom face astfel de exerciţii o dată pe lună. Cadrele didactice sunt cele care le vor explica copiilor ce au de făcut, care sunt ieşirile de urgenţă. Elevii trebuie să ştie cum să reacţioneze în caz de incendiu aşa cum învaţă să meargă pe bicicletă. Dacă se vor face aceste simulări în mod constant, evacuarea va fi făcută rapid şi în siguranţă”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

În perioada următoare, anunţă Consiliul Local al Sectorului 5, vor fi făcute toate demersurile pentru ca şcolile să obţină avizele de securitate la incendiu. La această dată s-a demarat procedura de întocmire a caietului de sarcini pentru atribuirea serviciilor de proiectare privind elaborarea documentaţiei în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru mai multe obiective de investiţii, mai exact un număr de 11 corpuri ce aparţin instituţiilor de învăţământ.

Primăria Sectorului 5 va continua astfel de simulări şi în cazul altor clădiri pe care le administrează.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button