Simulare de CUTREMUR la o şcoală din Sectorul 2

de:
03 apr. 2019
0 Afișari
Simulare de CUTREMUR la o şcoală din Sectorul 2

Pentru prima dată, la asemenea activităţi, vor fi angrenaţi şi elevii albanezi din cele două clase ale şcolii care urmează cursurile în unitatea de învăţământ din sectorul 2, informează administraţia locală într-un comunicat de presă remis la redacţie. 

Primăria Sectorului 2 reia, din această săptămână, exerciţiile pentru instruirea elevilor şi cadrelor didactice, cu măsurile ce se impun în caz de cutremur, precum şi cu acordarea primului ajutor victimelor.

Potrivit scenariului, gândit de specialiştii Primăriei Sectorului 2, vineri, 5 aprilie 2019, la ora 13.15, va avea loc un seism cu intensitatea de 6,5 grade urmat de două replici soldat cu rănirea a doi elevi şi importante distrugeri ale clădirii şcolii. Cei 300 de elevi, cadrele didactice şi nedidactice vor trebui să respecte indicaţiile primite de la reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 pentru gestionarea situaţiei de urgenţă specifică seismului, să se adăpostească şi să părăsească clădirea în siguranţă.

De asemenea, vor fi instruiţi cum să intervină de urgenţă pentru acordarea primului ajutor colegilor care au căzut victime ale cutremurului.

Cookies