SIMULARE BACALAUREAT 2014. Luni, elevii de clasa a XI-a și a XII-a dau prima testare

SIMULARE BACALAUREAT 2014. Prima testare va fi la Limba și Literatura Română, cu trei ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

Simularea va începe la ora 9.00, iar pentru elevii de clasa a XI-a va fi o premieră. Ministerul Educației speră ca introducerea timpurie a acestor teste să îi pregătească mai bine pentru examenul adevărat, după ce anul trecut rata de promovare a Bacalaureatului a fost de 54,4%, iar în 2012 doar 44, 26% dintre elevi au reușit să treacă examenul maturității.

SIMULARE BACALAUREAT 2014. Elevii din Capitală vor avea parte de reguli mai dure, având în vedere că șefii Inspectoratului Școlar au hotărât să dea drumul camerelor de supraveghere. În caz că sunt prinși copiind, ordinul inspectorilor este ca aceștia să fie sancționați cu scăderea notei la purtare.

SIMULARE BACALAUREAT 2014. Alte diferențe față de Bac este că rezultatele nu se pot contesta și nu se trec în catalog. Școlile unde se obțin cele mai slabe note vor intra însă în vizorul inspectoratelor și vor trebui să conceapă un plan de măsuri remediale.

SIMULARE BACALAUREAT 2014.  Calendar Simulărilor de Bacalaureat pentru clasele a XI-a si a XII-a

3 martie 2014 Simulare – proba scrisa – Limba si literatura romana

4 martie 2014 Simulare – proba scrisa – Limba si literatura materna

5 martie 2014 Simulare – proba scrisa – Proba obligatorie a profilului E)c)

7 martie 2014 Simulare – proba scrisa – Proba la alegere a profilului si specializarii E)d)

14 martie 2014 Afisarea rezultatelor

SIMULARE BACALAUREAT 2014. La clasa a XI-a se va respecta programa de Bac, mai puțin urmatoarele continuturi: • reguli ale monologului, reguli si tehnici de construire a dialogului, stiluri functionale adecvate situatiei de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale si nonverbale in comunicarea orala • textul dramatic postbelic • limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii • simbolismul, prelungiri ale romantismului si clasicismului, perioada interbelica, perioada postbelica, curente culturale/literare romanesti in context european • interpretari si judecati de valoare exprimate in critica si in istoria literara • autorii canonici: G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Camil Petrescu, G. Calinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stanescu, Marin Sorescu.

SIMULARE BACALAUREAT 2014. Elevii de clasa a XII-a vor fi scutiți de: • reguli ale monologului, reguli si tehnici de construire a dialogului, stiluri functionale adecvate situatiei de comunicare, rolul elementelor verbale, paraverbale si nonverbale in comunicarea orala • textul dramatic postbelic • limbajul literaturii, limbajul cinematografic, limbajul picturii, limbajul muzicii • perioada postbelica • autorii canonici: Marin Preda, Nichita Stanescu, Marin Sorescu.