SMART CITY

SIMULARE BACALAUREAT 2013: Liceenii din Capitală susţin astăzi prima probă

Simulările pentru examenul de bacalaureat din anul şcolar 2012-2013 au fost organizate în Capitală în două etape, prima testare fiind în 30 ianuarie – 1 februarie, când au fost susţinute probele la limba română şi matematică.

Cea de-a doua etapă a simulării examenului de bacalaureat începe luni 22 aprilie cu proba la alegere din cadrul filierei, profilului şi specializării. În 24 aprilie este programată proba la limba şi literatura română, iar în 26 aprilie la matematică, respectiv istorie, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Elevii de clasa a XII-a vor susţine probele între orele 11.00 şi 14.00. Simularea va fi organizată astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Elevii vor fi aşezaţi în clase în ordine alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a XII-a, dar şi elemente recapitulative, din materia studiată începând cu clasa a IX-a. Modele de subiecte au fost afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Prezenţa la prima etapă a simulării examenului de bacalaureat din Capitală a fost de 83,9 la sută, probele la limba română şi matematică fiind susţinute de 26.631 de elevi.

Promovabilitatea a fost 24 la sută la proba de matematică şi 59,09 la sută la cea de limba romană. Note maxime au obţinut 27 de elevi la limba română şi opt la matematică. De asemenea, note între 9 şi 9,99 au avut 721 de elevi la limba română şi 118 la matematică, potrivit ISMB.

Conducerea ISMB preciza că simularea din 30 ianuarie şi 1 februarie a urmărit prezenţa, nu rezultatele. Notele de la simulare au fost trecute sau nu în catalog, în funcţie de opţiunile comune ale părinţilor, elevilor şi profesorilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button